23 Δεκεμβρίου 2012

Ούτε τόλμη, ούτε αρετή κύριε Παναγιωτόπουλε!

Η «Τόλμη και Αρετή» είναι κυριακάτικη τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής ΝΕΤ, η οποία πραγματεύεται θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επαγγελματικά κυρίως, των τριών όπλων δραστηριότητες και άλλα σχετικά.

Την περασμένη Κυριακή ωστόσο...
την τιμητική τους είχαν οι δραστηριότητες του υπουργού Άμυνας κ. Π.Παναγιωτόπουλου.

Σχεδόν ολόκληρη ήταν αφιερωμένη στον πολυχρονεμένο υπουργό, ο οποίος πρώτα πήγε με στρατιωτικό ελικόπτερο, όπως φαινόταν, στο Καστελόριζο, επισκέφθηκε την εκεί στρατιωτική μονάδα και με φόντο το λιμάνι του νησιού - ίσως εζήλωσε τη δόξα του άλλοτε πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου - έκανε δηλώσεις για την ετοιμότητα του στρατεύματος και μάλιστα πήρε τηλέφωνο τον πρωθυπουργό προκειμένου να συνομιλήσει - τρόπος του λέγειν δηλαδή - με τους αξιωματικούς της εκεί μονάδας, να τους ενθαρρύνει πιθανώς ή να εκφράσει την ευαρέσκειά του.

Αστεία πράγματα δηλαδή, σκηνοθεσίες απλοϊκές, για την επικοινωνία, για τη δημόσια εικόνα του υπουργού βεβαίως - βεβαίως και για τίποτε άλλο.

Το δυστύχημα είναι ότι ο πολυχρονεμένος υπουργός στις δηλώσεις του έκανε λόγο για τις περικοπές και την περιστολή των δαπανών που τούτη την περίοδο επιτυγχάνονται στο στράτευμα, μη δυνάμενος πιθανώς να σκεφθεί ότι ο ίδιος προσωπικά με τις επικοινωνιακές του δράσεις σπαταλά δημόσιο χρήμα.

Ελικόπτερα, μετακινήσεις, τηλεοπτικά συνεργεία, μισθοί, δημοσιογράφοι κι ένας Θεός ξέρει τι άλλο, μόνο και μόνο για την εικόνα του παμμέγιστου υπουργού Άμυνας, που νοιάζεται τους ακρίτες.

Αλλά δεν ήταν το μόνο θέαμα. Ακολούθησε υπερθέαμα στη Ντόχα του Κατάρ, όπου ο πολυχρονεμένος υπουργός πήγε ταξίδι επίσημο, προκειμένου να συζητήσει με τους Καταριανούς υπευθύνους για την εθνική μας άμυνα, για τα έργα που κατασκευάζουν εκεί ελληνικές εταιρίες και άλλα επενδυτικού ενδιαφέροντος που δεν μας έδειξε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ της ΝΕΤ, ο οποίος προφανώς ακολουθούσε κατά πόδας τον κ.Παναγιωτόπουλο μην και χάσει καμιά πόζα από τις επαφές που είχε με τους εκεί σεΐχηδες.

Δεν ξέρουμε πιθανώς έτσι να τα βρήκε ο κ. Παναγιωτόπουλος από τους προκατόχους του.

Δυστυχώς αυτά ήσαν τα ήθη.

Ο υπουργός Άμυνας απολάμβανε δημοσιότητας από την κρατική Τηλεόραση, είχε εκπομπή δική του και συνεργεία τηλεοπτικά να τον ακολουθούν όπου Γης.

Αυτά στην καλή εποχή,στον καιρό της ευημερίας και της κραιπάλης,με δημόσιο χρήμα.

Τώρα οι καιροί είναι άλλοι και το δημόσιο χρήμα δυσεύρετο για τους Έλληνες.

Δεν μπορείτε κύριε υπουργέ να ξοδεύεται αφειδώς.
Η σπατάλη δεν συνιστά ούτε τόλμη, ούτε αρετή κύριε Παναγιωτόπουλε!

Καρακούσης Αντώνης
TO BHMA