16 Δεκεμβρίου 2012

Αιματηρές συμπλοκές Χρυσαυγιτών - Αντιεξουσιαστών στην Κοζάνη

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε καφετέρια της Κοζάνης, ανάμεσα σε Χρυσαυγίτες και Αντιεξουσιαστές.

Στο περιστατικό - για το οποίο μετέδωσε ρεπορτάζ ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha - πρωταγωνίστησε ένας 36χρονος, ο οποίος φορούσε μπλούζα με διακριτικά της Χρυσής Αυγής.
Μαζί με δύο ακόμη φίλους του εισέβαλε σε καφετέρια όπου συχνάζουν αντιεξουσιαστές, τους απείλησε με μαχαίρι και ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και ακόμη δύο άτομα.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία η οποία συνέλαβε το δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Χρυσής Αυγής στη Δυτική Μακεδονία, ο 36χρονος χρειάστηκε να κάνει 27 ράμματα.

Ωστόσο, η Χρυσή διαψεύδει την σειρά των γεγονότων.

Μάλιστα, το γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου της δυτικής Μακεδονίας, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Δεκέμβρη 2012, υποστηρικτής του κινήματος μας ο οποίος μετέβαινε στην οικία του, προεκλήθη φραστικώς και χειροδίκως από άτομα του αριστερού αναρχοαυτόνομου χώρου που βρίσκονταν σε κοντινό μπαρ, οι οποίοι του επιτέθηκαν και του προκάλεσαν βαριά και λίαν επικίνδυνα τραύματα στο κεφάλι χτυπώντας τον με σπασμένο ποτήρι και μπουκάλι.

Ο υποστηρικτής μας βοηθήθηκε από 2 άτομα οι οποίοι είναι γνωστοί του και τον πήραν μέσα από τα χέρια του επιτιθέμενου όχλου σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και τον μετέφεραν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του έγιναν 27 ράμματα στο κεφάλι.

Η Τ.Ο. Κοζάνης του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο υποστηρικτής μας, μια ενέργεια η οποία δυναμιτίζει το ήπιο πολιτικό κλίμα της περιοχής μας.

Καταδικάζουμε την στάση μερίδας των τοπικών ΜΜΕ, τα οποία διαστρέβλωσαν και παραποίησαν τα γεγονότα προς όφελος του εγκληματικού αναρχο-αριστερού χώρου.

Επίσης καταδικάζουμε την προσπάθεια να συσχετίσουν τη Χρυσή Αυγή με οποιαδήποτε, πέραν του πολιτικού της σκοπού, παράνομη ενέργεια διαρρέοντας φανταστικές ιστορίες.

Δηλώνουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε με οποιαδήποτε καταμαρτυρούμενη ενέργεια και άτομα που δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη του κινήματος μας και ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε νομικά κατά των δραστών του περιστατικού και κατά αυτών που μας απειλούν τις τελευταίες ώρες τηλεφωνικώς, έχοντας πλήρη και ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη τόσο στις διωκτικές, όσο και στις δικαστικές αρχές", καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.

Αντιρατσιστική πορεία στην Αθήνα. Η Χρυσή Αυγή στα Μέγαρα

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή προς την Ακρόπολη, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αντιρατσιστική Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην είσοδο της πόλης των Μεγάρων, με σκοπό την απομάκρυνση - όπως λένε - των Ρομά, αλλά και των μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή και τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για την έξαρση της εγκληματικότητας.

news247.gr