16 Δεκεμβρίου 2012

Νέο κόμμα ετοιμάζουν όσοι έφυγαν από τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου

Νέο κόμμα ετοιμάζεται πυρετωδώς από τα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου. Θα πρόκειται για ένα αντι-μνημονιακό κόμμα και θα καλύπτει στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ ως την άκρα Δεξιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Realnews αμέσως μετά τις γιορτές θα είναι έτοιμο το κείμενο της εθνικής πρότασης του νέου κόμματος και το όνομα που προκρίνεται είναι «Πατριωτική Αναγέννηση» ή «Νέα Ελλάδα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικεφαλής του νέου κόμματος θα είναι ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Χρήστος Ζώης με το σύστημα της διαρχίας, ο πρώτος επικεφαλής στην κοινοβουλευτική ομάδα και ο δεύτερος επικεφαλής στο κόμμα, αφού δεν εξελέγη βουλευτής.

Στόχος των στελεχών που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Ελληνες είναι να συγκεντρώσουν στη Βουλή 10 βουλευτές. Ηδη έχουν αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Κουράκος ενώ τα παραιτηθέντα στελέχη συνομιλούν και με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές όπως ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Νίκος Σταυρογιάννης, ο Γιώργος Κασαπίδης και ο Θόδωρος Σολδάτος που έχουν διαγραφεί από τη ΝΔ επειδή δεν ψήφισαν το Μνημόνιο 3.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην απόφαση των βουλευτών που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ ήταν η υποψία ότι ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης εμπλέκεται στη χρηματοδότηση του κόμματος του Πάνου Καμμένου. Τη συγκεκριμένη καταγγελία έκανε στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο Γιάννης Κουράκος και αποφασίστηκε από τους διαφωνούντες να καταγγείλουν τον Πάνο Καμμένο και να αποχωρήσουν.