15 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Αντωνιάδης Βαγγέλης
Γενικός Γραμματέας ΟΝΝΕΔ ΣΥΚΕΩΝ


Όταν μιλάμε για τον Νίκο Χιδίρογλου δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε πως επικεντρώνουμε σε μία από  τις κορυφαίες μορφές της σύγχρονης  ελληνικής λογοτεχνίας.

Και αυτό όχι μόνο γιατί αναφερόμαστε σε έναν συγγραφέα με σπάνια αν όχι μοναδική για την εποχή μας αφηγηματική και εικονοπλαστική ικανότητα. Αλλά γιατί αναφερόμαστε στον πρώτο ίσως άνθρωπο στην Ελλάδα που μέσα από το συγγραφικό του έργο αμφισβήτησε την ιδεολογική κηδεμονία της αριστεράς πέρα από τα όρια που θέτει η αναχρονιστική και ατελέσφορη πολιτική ορθότητα.
Καθώς επανέφερε στον δημόσιο διάλογο τις αξίες του έθνους, της πατρίδας και της ελληνικότητας, αλλά και την ξεχασμένη από τις αστικές ηγεσίες ιδέα του δεξιού ακτιβισμού.

Μέσα από την πρώτη λογοτεχνική του παρουσία, το πραγματικά προφητικό μυθιστόρημα με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ» έθιξε σειρά σύγχρονων προβλημάτων όπως η πλήρης αποσάρθρωση του κοινωνικού ιστού, η ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα ως απόρροια του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, το ζήτημα των νεοαστέγων ως αποτέλεσμα της μακράς οικονομικής κρίσης και της παράλληλης κρίσης του θεσμού της οικογενείας, αλλά και τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα που οξύνονται λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Στη νέα λογοτεχνική παρουσία του με τίτλο «ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ» ο Νίκος Χιδίρογλου καταγγέλλει τις ωμές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών από τις αριστερές κυβερνήσεις και ταυτόχρονα σκιαγραφεί την πολιτική και προγραμματική ατζέντα της αριστεράς όπως αυτή διαμορφώθηκε με την πλήρη χρεοκοπία του υπαρκτού σοσιαλισμού που εδράζεται σε βασικές σταθερές όπως ο εθνομηδενισμός, η αντεθνική ρητορική, η προσπάθεια ανάδειξης ανύπαρκτων μειονοτικών ομάδων, η προσπάθεια νομιμοποίησης της τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης και της τυφλής βίας, η αποποινικοποίηση της χρήσης και δυστυχώς της εμπορίας ναρκωτικών και η ταυτόχρονη προσπάθεια δαιμονοποίησης της αντίθετης άποψης.

Στη διάρκεια της λογοτεχνικής αφήγησης μία φαινομενικά ετερόκλητη αλλά στην πραγματικότητα στρατηγική συμμαχία της αριστεράς με τα δίκτυα της διεθνούς τρομοκρατίας, το οργανωμένο έγκλημα και τους φονταμενταλιστές του ακραίου Ισλάμ καταλαμβάνει την εξουσία, θέτει φραγμούς στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και αποσυνδέει την Ελλάδα από τους ευρωπαϊκούς, ευρωατλαντικούς και διεθνείς θεσμούς οδηγώντας την πατρίδα στην απομόνωση και την σύμπλευση με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του τρίτου κόσμου.

Ταυτόχρονα στο εσωτερικό της χώρας ακολουθείται πολιτική βίαιου αποχρωματισμού της ελληνικής κοινωνίας από τα εθνικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά της χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή επιχειρείται από την αριστερή δικτατορία μία βίαιη προσπάθεια δημογραφικής αλλοίωσης μέσα από την ενίσχυση της λαθρομετανάστευσης που λαμβάνει την μορφή μαζικού εποικισμού με αιχμή του δόρατος φανατικούς μουσουλμάνους που επιδιώκουν να επιβάλλουν διά της βίας τον Ισλαμικό νόμο και τον πλήρη εξισλαμισμό της χώρας και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε σταθμό των Ισλαμικών δικτύων που δρουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα το αριστερό καθεστώς καταδιώκει την ανατολική ορθόδοξη εκκλησία και στηρίζει απροκάλυπτα την δράση πολλών παραθρησκειών ενώ μέσα από την ιδεολογική κηδεμονία που έχει επιβάλλει η αριστερά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης επιχειρεί να καταργήσει την εθνική ιστορική αφήγηση αλλάζοντας τα σχολικά εγχειρίδια.

Ταυτόχρονα το αριστερό καθεστώς με την συνεργασία των διαπλεκόμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των λαθρομεταναστών και των ταγμάτων εφόδου της αριστεράς εξοντώνει ηθικά και φυσικά τους αντιφρονούντες ενώ οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της αριστεράς θέτουν εμπόδια σε κάθε μορφή ιδιωτικής πρωτοβουλίας και υγιούς επιχειρηματικότητας, καθηλώνει ολοκληρωτικά την οικονομία, οξύνει τις κοινωνικές αντιθέσεις, αυξάνει το φαινόμενο της τοκογλυφίας, δημιουργεί τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα και δημιουργεί ένα τεράστιο κύμα εσωτερικής μετανάστευσης από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια.

Η έντονη κοινωνική αναταραχή και η λαϊκή αντίδραση οδηγούν στην ανάδυση μιας Νέας Δεξιάς επαναστατικής, ριζοσπαστικής και αναθεωρητικής που μέσα από την ιδεολογική συγκρότηση και τον ακτιβισμό αποκτά επιτέλους πολιτική απήχηση ανάλογη της κοινωνικής της βάσης.

Στην κατακλείδα της μυθιστορηματικής αφήγησης η αποκάλυψη ενός σκανδάλου οδηγεί στην έκρηξη μίας συγκλονιστικής λαϊκής εξέγερσης που ανατρέπει το βαθιά διεφθαρμένο και ολοκληρωτικό καθεστώς και οδηγεί στην δημιουργία της Εθνικής Δεξιάς μιας Εθνικής και ταυτόχρονα Δημοκρατικής παράταξης που εύκολα μετατρέπει την ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική της πρόταση σε μία πετυχημένη άσκηση κυβερνητικής και διαχειριστικής εξουσίας που με την βοήθεια της ομογένειας και κυρίως του εφοπλιστικού κεφαλαίου σύντομα οδηγεί την χώρα στην ανόρθωση.

Το νέο βιβλίο του Νίκου Χιδίρογλου δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον αναγνώστη απλά σαν ένα μυθιστόρημα ή μία πολεμική περιπέτεια αλλά σαν ένα κείμενο με επίκαιρο χαρακτήρα που κωδικοποιεί μέσα από την μυθιστορηματική αφήγηση σύγχρονα προβλήματα και ταυτόχρονα αναδεικνύει την κρυφή ατζέντα της νεκραναστημένης άκρας αριστεράς που βγαίνει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας διεκδικώντας την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και σαν εγερτήριο σάλπισμα όλων των εθνικών δυνάμεων.

Τέλος θυμίζει σε όλους πως εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως δίνονται οι μάχες ξέρουμε και πως κερδίζονται και πως μέσα από τις στάχτες της κρίσης θα αναδυθεί μία Νέα Ελλάδα ελεύθερη και δημοκρατική, ισχυρή στην καρδιά της Ευρώπης.