21 Δεκεμβρίου 2012

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα: Άλλη μια νίκη ΠΑΣΟΚ... άλλη μια ξεφτίλα της ΝΔ

[Από την ώρα που ενεπλάκη ο ταβερνιάρης του Μαξίμου όπως αποκαλούν το Σταμάτη οι φίλοι του, το αποτέλεσμα και η μεγαλειώδη ήττα της ΝΔ, ήταν προδιαγεγραμμένα όπως γράφαμε από προχθές. Το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος κατόρθωσε να κρατήσει όλο το μηχανισμό που έβαλε στο ΣΔΟΕ και κάνει τους ελέγχους με ρυθμούς χελώνας...
μη γίνει και κανα ατύχημα και βρεθεί και κανας Άκης ακόμα... Αυτός ο Μαυραγάνης δεν ντρέπεται να γελάνε μαζί του; Που είναι η ευθιξία σου ρε φίλε; Σε κάναν ρόμπα και ακόμα να παραιτηθείς; Ξέρουμε! Προτιμάς να σώσεις της Ελλάδα κι αςγελάει μαζί σου όλος ο ντουνιάς...]

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Με νίκη στα... σημεία υπέρ του ΠΑΣΟΚ και ήττα για τον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη έληξε το «ματς» για τους προϊσταμένους των Εφοριών.

Το ζήτημα έκλεισε αργά χθες το βράδυ, καθώς αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι εξελίξεις και να μη μείνει να «σέρνεται» καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Έτσι, ενώ αρχικά -μετά τη σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Επικρατείας, Δ. Σταμάτη και τον κ. Μαυραγάνη- είχε δοθεί η εντολή να «παγώσουν» οι αντικαταστάσεις των προϊσταμένων των Εφοριών και του ΣΔΟΕ «μέχρι νεωτέρας», το Μαξίμου ανακοίνωσε -ύστερα από δεύτερη σύσκεψη και τηλεφωνικές επικοινωνίες των αρχηγών- ότι η αρχική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών αποσύρεται και προκρίνεται η αντικατάσταση των στελεχών βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.

Επί της ουσίας, θα αντικατασταθούν μόνον οι διευθυντές των οποίων η θητεία έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ για τους υπόλοιπους θα τεθούν στόχοι ανά τρίμηνο, οι οποίοι θα παρακολουθούνται και θα αξιολογούνται προκειμένου να αξιολογηθούν και τα στελέχη.

Για τη διαδικασία εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, ενώ και το ΠΑΣΟΚ πλέον -προφανώς ικανοποιημένο από την εξέλιξη- επιχειρεί στο εξής να ρίξει τους τόνους και να απορρίψει τις αιτιάσεις περί δημιουργίας ρήγματος στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Χαρακτηριστική ήταν και η χθεσινοβραδινή δήλωση του Φ. Σαχινίδη, ο οποίος επεσήμανε ότι ο συμβιβασμός που επήλθε δίνει τη δυνατότητα «να εφαρμοστεί από εδώ και στο εξής ο νόμος (για τις κρίσεις των Εφοριακών), με όλες τις προβλέψεις του».

Τόσο από το ΠΑΣΟΚ, πάντως, όσο και από τη ΔΗΜΑΡ διαρρέεται ότι δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση για τις προθέσεις του υφυπουργού Οικονομικών ούτε από τον ίδιο ούτε από ο Μαξίμου, ενώ η πραγματικότητα ότι η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν πιο έντονη σε σχέση με την ούτως ή άλλως χλιαρή της ΔΗΜΑΡ μαρτυρά προφανώς πως ζητούμενο ήταν να τηρηθούν οι κυβερνητικές… ισορροπίες όσον αφορά στην κομματική τοποθέτηση των νέων στελεχών.


Πηγή:www.capital.gr