Τη σημαία του ανένδοτου αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής έχει υψώσει η γνωστή ηθοποιός - ψυχολόγος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, η οποία έχει αναλάβει τον πρώτο ρόλο στην ολομέτωπη επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά της Χρυσής Αυγής.
«Η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία δολοφόνων, μια συμμορία εγκληματιών», λέει, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», η σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, σε θέματα ρατσιστικής βίας, η οποία ηγείται του στρατηγείου της Ιπποκράτους ενάντια στον νεοναζισμό. Εχοντας θητεύσει στο πλευρό των δύο τελευταίων προέδρων του Κινήματος ως ειδήμων σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής, έχει πλέον το γενικό πρόσταγμα της οργάνωσης και υλοποίησης της συγκεκριμένης επικοινωνιακής στρατηγικής, η οποία έχει πυροδοτήσει πολιτική σύρραξη μεταξύ των δύο κομμάτων. «Οι τσαμπουκάδες-φασίστες της Χ.Α. μυξοκλαίνε που ο Βενιζέλος είπε ότι θα κάνει αυτά που πρέπει για να αντιμετωπιστεί η Χ.Α.», γράφει στο Twitter η ψυχολόγος και πολιτική επιστήμονας, κηρύσσοντας την έναρξη της δράσης αυτής. Μάλιστα, με αρκετή δόση δηκτικού χιούμορ, δεν αφήνει ασχολίαστο στο Twitter ούτε το παράγγελμα «εγέρθητω» που απηύθυνε προ μηνών ο βουλευτής του κόμματος, κ. Γιώργος Γερμενής, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Καιάδας», αναρτώντας στην προσωπική σελίδα της φωτογραφία με λεζάντα: «Τι λέει αυτός που δεν του σηκώνεται;». Η απάντηση κρύβεται στο εικονιζόμενο κουτάκι φαρμάκου στυτικής δυσλειτουργίας όπου και αναγράφεται «εγέρθητι-δείγμα σεβασμού». Από τα βέλη της κυρίας Αλ Σάλεχ δεν ξεφεύγει ούτε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Ηλίας Κασιδιάρης για τον οποίο μας λέει: «Οταν βγαίνει ο Κασιδιάρης και σου λέει στο κρητικό κανάλι ότι αν δεν ήμουν βουλευτής θα ήμουν συνταγματάρχης και θα έκανα πραξικόπημα, έχουμε χάσει κάθε όριο και πρέπει να αντιδράσει η δημοκρατία... Εμένα δεν με απασχολεί ποιος είναι αυτός ο Ηλίας Κασιδιάρης και τι έχει στο μυαλό του, αλλά ούτε ο Χίτλερ ήταν ευφυής ή θεωρούνταν ευφυής...».
Οι στοχευμένες θεσμικές παρεμβάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποτελούν το ένα σκέλος της πρωτοβουλίας κατά του νεοναζισμού. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη δυναμική προώθηση αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών μηνυμάτων μέσα από κινηματικές εκδηλώσεις, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προνομιακό πεδίο της ηθοποιού που έχει ασχοληθεί επί μακρόν με τους μετανάστες που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή αντιρατσιστική πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή προς την Ακρόπολη, που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα (EGAM) και η παραγωγή των δύο τηλεοπτικών σποτ, στα οποία συμπεριφορές βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής ταυτίζονται με γεγονότα του αλήστου μνήμης ναζιστικού Ολοκαυτώματος. Οπως μας λέει η ίδια, «δεν μπορούμε να παίξουμε άλλο με τη Χρυσή Αυγή, ούτε να την αφήσουμε πλέον ανεξέλεγκτη. Το κόμμα αυτό δεν υπακούει στη Δημοκρατία. Αυτό πρέπει να εξηγηθεί, γιατί δυστυχώς η μνήμη των ανθρώπων έχει ατονήσει».
Επιπλέον, η «Πρωτοβουλία κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής Βίας» έχει ανέβει στο Διαδίκτυο από την ημέρα έναρξης της σοσιαλιστικής μάχης κατά «του αντισυνταγματικού μορφώματος», γεγονός που προκάλεσε την κατάθεση μήνυσης από τη Χρυσή Αυγή εις βάρος του κ. Βενιζέλου για το αδίκημα της διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες και διχόνοια. Σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση λειτουργεί γραμμή τηλεφωνικών καταγγελιών για ρατσιστικές επιθέσεις και νομική υποστήριξη όλων όσοι έχουν υποστεί τέτοιες πράξεις. «Οι τηλεφωνικές καταγγελίες που έχουμε δεχτεί έως σήμερα είναι μόνο από Ελληνες που αισθάνονται ότι απειλούνται και καταγγέλλουν περιστατικά βίας που έχουν δει οι ίδιοι», σημειώνει η κυρία Αλ Σάλεχ, η οποία παρακολουθεί με ανησυχία τα κρούσματα βίας στα ελληνικά σχολεία. «Η φασιστική φωτιά θα μας κάψει όλους». Με αυτό τον γλαφυρό τρόπο κλείνει η σύμβουλος του κ. Βενιζέλου το τελευταίο μακροσκελές άρθρο της με τίτλο «Ελλάδα - Ενα κερί που καίγεται και από τις δύο πλευρές», με το οποίο ζητά να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για μία προσέγγιση-ανάλυση της εξελικτικής πορείας του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου υπό το πρίσμα της εμπειρίας του φασισμού. «Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με όρους υποκουλτούρας», γράφει η ίδια, για να προσθέσει: «Το μίσος προς έναν κοινό εχθρό είναι το βασικό συναίσθημα μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής. Και ως γνωστόν, το μίσος είναι πιο δυνατή συγκολλητική ουσία απ' ό,τι η αγάπη ή η ιδεολογία. Πόσο μάλλον όταν το μίσος και η βία εξυψώνονται στο όνομα της εθνικής ανδρείας. Οπως ακριβώς πράττει η Χρυσή Αυγή και όπως έπρατταν και στο παρελθόν τα φασιστικά κόμματα».
Το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου βρίσκεται στο στόχαστρο της συμβούλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία μέσω Twitter εξαπολύει φαρμακερά «τιτιβίσματα» κατά των Χρυσαυγιτών. «Οι Χρυσαυγίτες είναι μάγκες όταν δέρνουν Πακιστανούς. Οταν όμως έχουν να αντιμετωπίσουν τον νόμο… επικαλούνται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία». Στις συνομιλίες της με τους followers η κυρία Αλ Σάλεχ υπερασπίζεται με σθένος τις θέσεις της και ζητά συστράτευση για να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή. «Ο Κασιδιάρης απειλεί και καθυβρίζει αστυνομικούς κα δηλώνει πως θα γίνει χαμός στη Βουλή. Ο Παππάς υψώνει σημαία Παπαδόπουλου. Θα αντιδράσουμε;», το ρητορικό ερώτημα πριν από το επόμενο: «Σήμερα έχει γενέθλια ο Παττακός με την ανήκεστο βλάβη. Πώς θα τα γιορτάσει η Χρυσή Αυγή;».
Η κυρία Αλ Σάλεχ έκανε την είσοδό της στην πολιτική ζωή του τόπου προ πενταετίας, όταν ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου, έβρισκε ενδιαφέρουσες τις απόψεις της για τη μετανάστευση και το άσυλο, εντάσσοντάς τη άτυπα στο επιτελείο του ως σύμβουλό του αναφορικά με θέματα ανάλογου ενδιαφέροντος.
Η ενεργή συνεργασία της με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διαβατήριο» και πλήθος μεταναστευτικών κοινοτήτων ανά την επικράτεια αποτέλεσε τον κοινό τόπο συζήτησης και αναζητήσεων με τον πρώην πρωθυπουργό. Η ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων από το ΠΑΣΟΚ βρίσκει την κυρία Αλ Σάλεχ στο γραφείο του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Σπύρου Βούγια, στη θέση της ειδικής συμβούλου για το Μεταναστευτικό. Βέβαια, το άρθρο της με τίτλο «Ξυπνήστε… Θα υπάρξουν νεκροί και θα καεί η Αθήνα» τον Μάρτιο του 2011 με αφορμή την απεργία πείνας των παράνομων μεταναστών στο Μέγαρο «Υπατία» πολλαπλασίασε τους άσπονδους εσωκομματικούς φίλους της.
Η αλλαγή σκυτάλης στην αρχηγία του Κινήματος φέρνει τη γνωστή ηθοποιό στην ομάδα που ασχολείται με τα νέα μέσα ενημέρωσης, ενώ ο σημερινός αναβαθμισμένος ρόλος της είναι ακριβώς στο πεδίο των δράσεων και ανησυχιών της.
Στο ευρύ κοινό η κυρία Αλ Σάλεχ ήταν γνωστή πολύ νωρίτερα, καθώς εργάστηκε για 12 χρόνια ως ηθοποιός σε θεατρικές σκηνές, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικά σίριαλ και ταινίες. Η πρώτη της ταινία, με τίτλο «17 στα 18», το 2000, παρουσίαζε την περιπέτεια τεσσάρων εφήβων που έπεσαν στα δίχτυα των ναρκωτικών, ενώ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην παραγωγή μικρού μήκους «Γκαρσόνα στα αναψυκτήρια» απέσπασε τιμητική διάκριση ήχου στο Φεστιβάλ Δράμας. Η καριέρα της μπήκε σε άλλη τροχιά με τη συμμετοχή της στην ταινία «Εφάπαξ», με τους Πέτρο Φιλιππίδη και Εβελίνα Παπούλια, αλλά και στο «Dream Hotel» με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λίλα Καφαντάρη. Οσο για την αποκαλυπτική και ιστορική πλέον φωτογράφησή της ως Λάρα Κροφτ στο περιοδικό «Penthouse», έκοψε την ανάσα σύσσωμου του ανδρικού πληθυσμού.