10 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί αποχώρησε ο ηγετίσκος Καμμένος από τη ΔΕ που ό ίδιος έχει ορίσει;

«Πώς φτάσαμε να μιλάμε για δολάριο και για οριακή συμμετοχή στην Ευρώπη;», αναρωτήθηκαν χαρακτηριστικά κορυφαίοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι εξέφρασαν δυσαρέσκεια στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο για περιφρόνηση στις συλλογικές διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος, στο πλαίσιο της οποίας ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε τη διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου στις 27-29 Απριλίου του 2013, ο Γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος διαπίστωσε ότι λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις -οι οποίες καθορίζουν την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος- από την ηγεσία, «χωρίς να υπάρχει καν ένα όργανο». Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, συμφώνησε και ο εκπρόσωπος Τύπου Χρήστος Ζώης.

«Φεύγω», αναφώνησε σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος αποχώρησε, κατηγορώντας τους αντιδρώντες βουλευτές ότι προκαλούν κλίμα εσωστρέφειας. Εκείνοι αντέδρασαν λέγοντας πως ο ίδιος δημιουργεί «χάσμα» στο εσωτερικό του κόμματος, ζητώντας να συζητηθούν τα ζητήματα κομματικής λειτουργίας. Μετά από λίγη ώρα, ο ίδιος ενημέρωσε για τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της ΚΟ, η οποία είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη με τη συμμετοχή 12 από τους 20 βουλευτές του κόμματος.

«Πώς θα φτάσουμε μέχρι το συνέδριο; Πώς έχουν προκύψει θέσεις όπως αυτή της παραίτησης βουλευτών για να πάμε σε εκλογές;», αναρωτιούνται στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι χαρακτηρίζουν «μύλο» την κατάσταση στο κόμμα τις τελευταίες ώρες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, «το συνέδριο δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού που μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο».