19 Δεκεμβρίου 2012

Παπασταθόπουλε, σοβαρέψου... γελάει ο κόσμος με τις αστειότητες περί ρατσισμού...

[Την πάτησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην προσπάθειά του να εκδηλώσει την απογοήτευσή του για το 1-1 της Βέρντερ με τη Νυρεμβέργη, όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 82 σε μια από τις λίγες τους αντεπιθέσεις και η Βέρντερ ισοφάρισε με την ψυχή στο στόμα στο 89... άλλη φορά να είναι πιο προσεκτικός γιατί θα την ακούει και οι παπαριές του για ρατσισμό βγάζουν γέλιο... Και επειδή είναι μικρός και δεν ξέρει ας μάθει ότι η Νυρεμβέργη (με τη Σάλκε να ακολουθεί) είναι η ιστορικότερη ομάδα στη Γερμανία με τα δεύτερα περισσότερα πρωταθλήματα...]

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κατηγόρησε τον τερματοφύλακα της Νυρεμβέργης Ράφαελ Σέφερ για ρατσισμό μετά τις δηλώσεις του Γερμανού άσου για τον τρόπο που η Εθνική ομάδα κατέκτησε το Euro 2004.


Ο διεθνής αμυντικός παραλίγο να έρθει στα χέρια με τον Σέφερ μετά την ισοπαλία 1-1 της Βέρντερ Βρέμης με τη Νυρεμβέργη, με τον Σέφερ να δηλώνει για το περιστατικό: «Ο Παπασταθόπουλος ήταν εκνευρισμένος από τον τρόπο που παίξαμε και είπε ότι δεν μας άξιζε η νίκη. Εγώ του είπα, όμως, ότι δεν μπορώ να ακούω κάτι τέτοιο από έναν Έλληνα. Έγιναν πρωταθλητές με μόλις 4 σουτ στο Euro».

Ο 24χρονος άσος εκνευρίστηκε και απάντησε στα λεγόμενα του Γερμανού τερματοφύλακα μέσω της Bild, κατηγορώντας τον για ρατσισμό. «Αυτό που είπε ο τερματοφύλακας της Νυρεμβέργης ήταν ρατσιστικό. Τώρα όλοι γνωρίζουν πλέον το επίπεδό του. Με ρατσιστές και παίκτες κατώτερου επιπέδου από εμένα δεν πρόκειται να ασχοληθώ περισσότερο».

Ο Σέφερ απάντησε στον άσο της Βέρντερ: «Δεν καταλαβαίνω τί εννοεί. Θα έπρεπε κάποιος να τον ενημερώσει τί πραγματικά σημαίνει ρατσισμός. Ειδικά στις μέρες μας και στην ηλικία του θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς. Το ξαναλέω: Πρώτος αυτός προσέβαλε εμένα και τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Ο «Παπ», θέλοντας να δώσει ένα τέλος στο όλο θέμα, τόνισε πως είναι περήφανος που είναι Ελληνας. «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Πολλοί από εσάς θα θέλατε να έχετε την ιστορία μας».

iefimerida.gr