17 Δεκεμβρίου 2012

Τζαβάρας για Σκόπια: Κανείς δεν μπορεί να διαστρέφει την πραγματικότητα

[Για να μην ξεχνιόμαστε: Με τον Λούκο και την Κιτσοπούλου τι θα γίνει κ Τζαβάρα;]

Τι είπε ο αν.υπουργός στον Βούλγαρο ομόλογο του...

Για πάνω από μία ώρα συζητούσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας με τον βούλγαρο ομόλογο του Βεζντι Ράσιντοφ για θέματα πολιτιστικής συνεργασίας στο πλαίσιο του ‘β Ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας των δύο χωρών.
Με αφορμή την ανακήρυξη του 2013 ως έτους Κύριλλου και Μεθοδίου, ο βούλγαρος Υπουργός Πολιτισμού έσπευσε να μεταφέρει στον Τζαβάρα τη δυσαρέσκεια του για τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς της FYROM.

« Σεβόμαστε την αυτονομία μιας άλλης χώρας αλλά αν η FYROM δεν γίνει “καλό παιδί” δεν θα τους υποστηρίξουμε. Σήμερα λένε ότι ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος είναι δικοί τους αύριο μπορεί να λένε κάτι άλλο, δεν έχει σημασία» ανέφερε και απέσπασε τα θετικά σχόλια από τον Υπουργό Πολιτισμού. Ο Κ. Τζαβάρας τον συνεχάρη για τη σαφή θέση του στο ζήτημα, επισημαίνοντας ότι η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια για τη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης, χωρίς παραχαράξεις και νοθείες που οφείλονται σε εθνικιστικές και λαϊκίστικες ιδιοτέλειες. «Κανένας δεν δικαιούται να διαστρέφει την ιστορική μνήμη χωρίς συνέπειες» σημείωσε και πρόσθεσε «ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει για τον εαυτό του αλλά η ιστορική αλήθεια αποτελεί τελικά το έσχατο δικαστήριο για το ποιος είναι, από πού έρχεται και το τι εκπροσωπεί».