18 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

του Ανδρέα Μητσόπουλου

Στην παρακμή οδεύει ένα ακόμη «δεξιό» κόμμα, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου. Πρόσφατο προηγούμενο, ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ένα κόμμα που από υπέρμαχο -υποτίθεται- Πατριωτικών Ιδεωδών, μετετράπη σε φύσει και θέσει μνημονιακό συνονθύλευμα, το οποίο μαζί με το επίσης διαλυμένο σήμερα ΠΑΣΟΚ, έσυρε απερίσκεπτα τη χώρα στο Δ.Ν.Τ., την Τρόικα, το Μνημόνιο και όλα τα στοιχειά της σύγχρονης εποχής, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο αλλεπάλληλες εκλογικές συντριβές μέσα στο 2012.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ψίθυροι που από το καλοκαίρι ακούγονταν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», εξελίχθηκαν σε ορυμαγδό αποχωρήσεων πρωτοκλασάτων στελεχών, προερχομένων από το σκληρό πυρήνα της Λαϊκής Δεξιάς. Πράγματι, η αστάθεια των θέσεων που διατυπώνει εδώ και 10 μήνες το εν λόγω κόμμα, ενοχλεί δικαίως τους συνεπείς και σταθερά αταλάντευτους πολιτικούς, που τοποθετούν τα ιδεολογικά τους «πιστεύω» πάνω από τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Είναι παροιμιώδεις οι αλλαγές πλεύσης των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι στην προσπάθειά τους να παρουσιάζονται σφόδρα αντιμνημονιακοί, προτείνουν κάθε φορά διαφορετικές λύσεις για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το μνημόνιο. Όλοι θυμόμαστε την πρόταση να στραφούμε στη Ρωσία για δανεισμό. Δεν ξεχνάμε ακόμη τη θέση τους να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, αλλά να διώξουμε την Τρόικα. Και σαν να μην έφθανε αυτό, τα αποχωρήσαντα στελέχη, μέμφθηκαν την ηγεσία των ΑΝ.ΕΛ. ότι βλέπει με καλό μάτι μια μελλοντική νομισματική ένταξη της χώρας στο άρμα του δολλαρίου.

Μολονότι όμως υπάρχει μεγάλη αμφιταλάντευση σχετικά με την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, η ηγεσία των ΑΝ.ΕΛ. παραμένει σταθερή όσον αφορά τον διακαή της πόθο να συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν και αν αυτός γίνει ποτέ κυβέρνηση. Είναι αλήθεια αδιανόητο να ασχολείται κεντροδεξιό κόμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετεί το lobby της δραχμής, το οποίο αδημονεί για την ταχεία χρεωκοπία της χώρας, ώστε να αγοράσει «κοψοχρονιά» τις υπερχρεωμένες περιουσίες του ελληνικού λαού, με τα τεράστια χρηματικά ποσά που απομακρύνθηκαν νόμιμα ή παράνομα από την Ελλάδα και τοποθετήθηκαν σε τραπεζικούς κολοσσούς του εξωτερικού.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ των λαθρολάγνων συνιστωσών, των φιλοσκοπιανών πολιτικάντηδων, των αβανταδόρων των Γκρίζων Λύκων στη Θράκη, των υπονομευτών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των θιασωτών της ασυδοσίας και των εκ πεποιθήσεως επιβουλέων της Ελληνορθοδοξίας.

Οι ΑΝ.ΕΛ. βαδίζουν Χέρι-Χέρι με τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο γιατί δηλώνουν πως ταιριάζουν στην αντιμνημονιακή ρητορική, χωρίς όμως κάποιος εκ των δύο, να αρθρώνει σοβαρές προτάσεις που θα οδηγήσουν στην καταπολέμηση της κρίσης. Ήταν λοιπόν απόλυτα φυσικό να αποσκιρτήσουν τα αξιολογότατα στελέχη της Λαϊκής Πατριωτικής Δεξιάς από τους ΑΝ.ΕΛ. και να μείνουν έτσι οι τελευταίοι, παρέα με το πρώην αριστεροπασοκικό μπλοκ του Μαριά, του Μαρκάτου και του Δημαρά, που έπρεπε να περάσουν 30 χρόνια για να αντιληφθούν τις αβελτηρίες της καταστροφικής για τη χώρα, «σοσιαλδημοκρατίας».

Οι ΑΝ.ΕΛ. πράττουν το μέγα σφάλμα να πολιτεύονται με αποκλειστικό γνώμονα την αντιμνημονιακή συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρακάμπτοντας μείζονος σημασίας ζητήματα εθνικής και κοινωνικής φύσεως. Πιστεύουν ότι δηλώνοντας αντιμνημονιακοί, γίνονται αρεστοί στο λαό. Ο λαός όμως δεν πείθεται πια από τον λαϊκισμό. Αναζητά εναγωνίως κόμματα και πολιτικούς με άρτια ιδεολογική κατάρτιση και στιβαρό πολιτικό λόγο, διεπόμενους από τις αρχές του Κοινωνικού Πατριωτισμού, που θα μάχονται αφενός μεν για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του λαού, αφετέρου δε, για την διάσωση θεμελιωδών αρχών και αξιών που εγγυώνται την συνέχιση της ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους.

Ας καταλάβουν καλά όλοι αυτοί ότι το μνημόνιο και το αντιμνημόνιο δεν είναι ιδεολογία. Είναι παγίδα που διαλύει όσους έχουν μονοδιάστατες εμμονές με αυτό. Ο Πατριωτισμός που διατείνονται κάποιοι ότι διαθέτουν, δεν εξαρτάται από το μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο. Άλλωστε πώς να μιλήσει κανείς για πατριωτισμό των αντιμνημονιακών, όταν έχουν για ηγέτιδα δύναμή τους τον ΣΥΡΙΖΑ του ανθελληνισμού και του lobby της δραχμής. Προσωπικά τάσσομαι κατά της κατάπτυστης αποικιοκρατικής αντίληψης της Τρόικα ενάντια στην Πατρίδα μας.

Θεωρώ όμως ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από φανατικούς που θα την οδηγήσουν εκτός Ευρώπης. Χρειάζεται συνετούς πολιτικούς που θα εργασθούν μεθοδικά για να την απομακρύνουν όσο γίνεται πιο σύντομα, από τη μνημονιακή λαίλαπα.

Ως Έθνος και ως Λαός υποφέρουμε από την οικονομική κρίση. Πάσχουμε όμως και από χρόνια κρίση αξιών και ιδεολογικού προσανατολισμού, η έλλειψη των οποίων απειλεί με πλήρη διάλυση τον κοινωνικό ιστό και το πολιτικό σύστημα συλλήβδην.

Και την κρίση αυτή στο σύνολό της, οφείλει να την γιατρέψει το ίδιο το σύστημα που την προκάλεσε. Ο λαός έχει εξαντλήσει την ανοχή του προς όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, είτε κυβέρνησαν και επέδειξαν περισσή δουλοπρέπεια στον ξένο παράγοντα, είτε αντιπολιτεύθηκαν με ατελέσφορες και δημαγωγικές πρακτικές. Η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει για όλους. Τώρα είναι η ώρα των καλών αποτελεσμάτων που επιβάλλεται να φέρουν ΑΜΕΣΑ οι σκληρές κυβερνητικές πολιτικές. Διαφορετικά το ΧΑΟΣ και η επικράτηση ακραίων αντιλήψεων βρίσκονται προ των πυλών.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ