22 Δεκεμβρίου 2012

Η καρδιά του Στουρνάρα είναι στον ...Σημίτη!

[Η δουλειά να γίνεται χωρίς λαμογιές και στα παπάρια μας με ποιον είναι... ούτως ή άλλως πάνω απ' το κεφάλι του έχει τον Σαμαρά]

Όλο και περισσότερο φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα να μπαίνει στον στίβο της πολιτικής. Ο υπουργός Οικονομικών με την ....φόρα που αποκτά , αφού η ελληνική οικονομία φαίνεται να ...κρατιέται ζωντανή, απάντησε σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη του στη real news, αναφορικλα με το ...πολιτικό μέλλον.
Mε την απάντηση του δεν απαρνήθηκε το παρελθόν του, καθώς διετέλεσε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, και ήταν μέλος του οικονομικού επιτελείου που στάθηκε στο πλευρό του τότε πρωθυπουργού, στα χρόνια της προετοιμασίας ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, μαζί με τους Λουκά Παπαδήμο και Γκίκα Χαρδούβελη.

"Η καρδιά μου είναι εκεί, στον ευρωπαϊκό εκσυγχρονιστικό χώρο. Πιστεύω ότι υπάρχουν διάσπαρτες υγιείς εκσυγχρονιστικές ευρωπαϊκές δυνάμεις στα περισσότερα κόμματα, και η ενίσχυσή τους είναι ευπρόσδεκτη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση με πάνω από τριάμισι χρόνια ζωής μπροστά της, άρα πρέπει να εξαντληθεί αυτό το διάστημα, αν θέλουμε πραγματικά να σωθεί η Ελλάδα. Μετά, έχουμε χρόνο για πολιτικές συζητήσεις. Αυτή τη στιγμή, στον δικό μου ορίζοντα δεν υπάρχει τίποτε άλλο”

Πως ερμηνεύεται αυτή η απάντηση; Κατα την γνώμη μας ότι πρώτον ενδιαφέρεται για την πολιτική και δεύτερον ότι ο Στουρνάρας δεν έγινε από την μια στιγμή στην άλλη ...Νέα Δημοκρατία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ...συναντηθεί με την ΝΔ στην βάση των "ευρωπαικών δυνάμεων" που είπε και ο ίδιος...

παραπολιτικα