18 Δεκεμβρίου 2012

Η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας καταγγέλει την απογραφή

Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας καταγγέλλει με επίσημη δήλωσή της, ότι τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2011 για τους ορθόδοξους χριστιανούς της Αλβανίας είναι ανακριβή και ψευδή.


Σύμφωνα με την αλβανική στατιστική, οι ορθόδοξοι φθάνουν μόλις το 6,75% και οι καθολικοί το 10,03%, όταν στις δύο προηγούμενες απογραφές οι ορθόδοξοι ξεπερνούσαν το 20%, ενώ οι καθολικοί κινούνταν στην περιοχή του 10%.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας κάνει λόγο για τεχνάσματα των αλβανικών αρχών προκειμένου να παρουσιαστεί μειωμένος ο αριθμός των ορθοδόξων χριστιανών στη χώρα.

Σημειώνει μάλιστα ότι, με πρωτοβουλία της, διανεμήθηκαν δελτία σε ορθόδοξους που εκκλησιάστηκαν σε σειρά ορθόδοξων εκκλησίων σε πόλεις της Αλβανίας, και από τους 7.118 που απάντησαν, οι 4.643 δεν είχαν δεχθεί την επίσκεψη των απογραφέων ή δεν τους ετέθη το ερώτημα του θρησκεύματος.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι η ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας δεν αναγνωρίζει τα ποσοστά της απογραφής, σημειώνοντας ότι «τέτοιοι σχεδιασμοί και χειρισμοί είναι ενδεχόμενο να υπονομεύσουν ακόμα και την αρμονική θρησκευτική συνύπαρξη».

παραπολιτικα