16 Δεκεμβρίου 2012

Ο κόσμος του ΠΑΟ πιστεύει στον Τσάκα.... γιατί όχι; Εδώ άλλοι πιστεύουν στον Καμμένο....

Στην στην πολιτική υπάρχει η κουταμάρα της αποκαλούμενης "σιωπηρής πλειοψηφίας" στο ποδόσφαιρο υπάρχει η πανίσχυρη μειοψηφία των ακροατών των αθλητικών ραδιοφώνων. Που στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είτε πρόκειται για βαρεμένους, είτε για οργανωμένους και κατευθυνόμενους.

Δύο-τρία τηλεφωνήματα στη σειρά, αρκούν και περισσεύουν για να δημιουργήσουν κλίμα και ρεύμα στις αποκαλούμενες εκπομπές επικοινωνίας: "ο κόσμος του Παναθηναϊκού απαιτεί να μάθε όλη την αλήθεια για τον Πρίγκιπα. Μήπως Αλαφούζος και σία κρατάνε την πόρτα κλειστή, επειδή θέλουν τον Παναθηναϊκό μικρό και φτωχό και κατά συνέπεια του χεριού τους; Θα μου πείτε τώρα υπάρχει κόσμος του Παναθηναϊκού που μπορεί να πιστεύει στον Τσάκα και τον πολυχρονεμένο Πρίγκιπα Φεϊζάλ;

Γιατί όχι; Εδώ άλλοι και πολλοί περισσότεροι πίστεψαν στις προηγούμενες εκλογές ότι θα τους λύσει τα προβλήματα τους ο Πάνος Καμμένος. Με τον Τέρενς Κουίκ, τον Γιάννη Δημαρά, το αχτύπητο δίδυμο των κωμικών Κοντογιαννίδη-Χαϊκάλη και τους άλλους Ανεξάρτητους Έλληνες; Που τελικά διελύθησαν, στα εξών συνετέθησαν.

Κι έτρεξαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες να τους ψηφίσουν. Απογοητευμένος και πικραμένος ο κόσμος από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας σκέφτηκε σοβαρά αυτή τη φορά που θα ρίξει τη ψήφο του. Οι δεξιοί για να τιμωρήσουν τη Νέα Δημοκρατία, ψήφισαν τον Καμμένο. Οι σοσιαλιστές για να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν την "Αριστερά της ευθύνης" του Κουβέλη. Το μόνο που τόλμησαν να κάνουν δηλαδή φεύγοντας από το ΠΑΣΟΚ ήταν να πάνε στο γιαλαντζί ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ. Για να βλέπουν τώρα τον Κουβέλη να συνεργάζεται άψογα με Σαμαρά-Βενιζέλο για το καλό της πατρίδας και του έθνους. Για τη Χρυσή Αυγή δεν το συζητάμε.

Ο φασισμός σε κάθε χώρα έχει έστω και κάποια μικρά ψήγματα. Που λόγω των συνθηκών αυξάνονται και πληθύνονται. Με τους Χρυσαυγίτες να κάνουν και μια καλή πράξη την ημέρα, όπως οι πρόσκοποι. Όταν δεν κοπανάνε με τα στυλάρια, δηλαδή, τους μετανάστες κα ιδεν τους μαχαιρώνουν, να συνοδεύουν τις γριές στον Άγιο Παντελεήμωνα για να εισπράξουν με σιγουριά και ασφάλεια τη σύνταξη τους.

Όταν, λοιπόν, στις προηγούμενες εκλογές 450.000 Έλληνες όχι μόνο πίστεψαν, αλλά και τίμησαν με τη ψήφο τους τον θίασο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με πρωταγωνιστή τον Νο1 παίκτη του Χρηματιστηρίου δεν θα βρεθούν Παναθηναϊκοί που θα πιστέψουν στον Τσάκα και στον Πρίγκιπα; (σσ όπως ο Τζον Τάραμας είναι ο Νο1 παίκτης στο μπλακ-τζακ, όπως ο Μάικ Ζαμπίδης στο κικ-μποξ, έτσι κι ο Πάνος Καμμένος ήταν στα καλά χρόνια της Σοφοκλέους ο "the best player" του Χρηματιστηρίου).

Όταν, λοιπόν, οι Έλληνες, εμπιστεύονται σαν σωτήρες τους, είτε τον Μιχαλολιάκο, είτε Καμμένο, είτε τον Κουβέλη (ανεξάρτητα αν η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική από την άλλη), δεν θα έσπαγε τα τηλέφωνα για τον Πρίγκιπα, ο λαός του Παναθηναϊκού; και σκέψου, δηλαδή, αν ο Αλαφούζος δεν είχε βρει άκρη μέσω Πατέρα και σία με τον Φορέα και τους οργανωμένους. Δεύτερη διαδήλωση θα είχε γίνει σαν και αυτή του Παιδείου του Άρεως.

Κι επειδή έστω και η τηλεφωνική οργή λαού είναι φωνή Θεού, οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού έσπευσαν έντρομοι να τοποθετηθούν (άλλωστε υπό το φόβο και το δέος του Πρίγκηπα έσπευσε ο Αλαφούζος να δώσει την ταυτόχρονη ραδιοφωνική συνέντευξη). Να βάλουν, δηλαδή, τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί ο πολυχρονεμένος Πρίγκηπας Φεϊζάλ, να γίνει κάτοχος του 67% των μετοχών και αφεντικό στον Παναθηναϊκό.

Και μη νομίσει κανείς ότι το παραμύθι τελειώνει εδώ και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Άλλο που δεν ήθελε ο Τσάκας να αρχίζει αυτό το νταραβέρι και επίσημα μάλιστα. Τώρα ποιος τον πιάνει! Να διατυπώσει δηλαδή την άποψη του ο Πρίγκιπας με κάποιες επιφυλάξεις, να απαντήσει στη συνέχεια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι οι 15 μήνες που τραβάει αυτή η ιστορία να γίνουν εύκολα τριάντα. Όποιος νομίζει ότι με την τοποθέτηση των μετοχών ο Παναθηναϊκό έχει ξεμπερδέψει με τον Τσάκα πλανάτε πλάνην οικτρά. Πολύ περισσότερο όταν ο Πρίγκηπας έχει αποκτήσει και λαϊκό έρεισμα. Έστω και τηλεφωνικό.

Κώστας Καίσαρης

http://www.sport24.gr/Columns/kaisaris/h_thlefwnikh_pleiopshfia.2050652.html