02 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: Δεν θα γίνουν άλλες περικοπές εάν εφαρμόσουμε όσα υπογράψαμε


«Η συμφωνία είναι βιώσιμη», διαβεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς λίγες ημέρες μετά το Eu­rogroup στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να απαντήσει σε όλες τις επικρίσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα και στις αιτιάσεις ότι δεν δίνεται λύση στο ελληνικό πρόβλημα.


Προσθέτει ότι «αν η Ελλάδα εφαρμόσει όσα υπέγραψε, και κυρίως της διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές».

Δηλώνει ότι «η διαδικασία της επαναγοράς των ομολόγων δεν αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάποιοι δημιούργησαν θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει θέμα».

Υποστηρίζει ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά το 2013 είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας, ότι εξασφαλίζεται η επάνοδος της ρευστότητας και σπάει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης. Δηλώνει ότι «δεν θα αφήσουμε τη διαφθορά να κάνει πάρτι εις υγείαν των κορόιδων και αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε». Λέει ακόμη ότι, αν βγαίναμε από το ευρώ, τα πράγματα θα ήταν τρισχειρότερα, με χειρότερα μνημόνια.

Καταφέρεται εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων λέγοντας «ντρέπομαι που υπάρχουν πολιτικοί που έδειξαν καθαρά πως θα χαίρονταν αν δεν είχαμε πάει καλά», αποκαλεί «κακόβουλη» την κριτική ότι η λύση που δόθηκε δεν είναι οριστική και χαρακτηρίζει «γελοία πράγματα» τα περί «μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους».