23 Δεκεμβρίου 2012

Βερολίνο, Άμπου Ντάμπι, Νταβός, Ουάσινγκτον: Ο Σαμαράς ετοιμάζει ξανά τις βαλίτσες του

Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για έναν νέο γύρο ταξιδιών αμέσως μετά τις γιορτές.

Ο νέος γύρος των ταξιδιών του πρωθυπουργού ξεκινά...
από το Βερολίνο, όπου θα μεταβεί στις 7 Ιανουαρίου, προσκεκλημένος σε φόρουμ υψηλού επιπέδου που διοργανώνει η εφημερίδα Die Welt. Σύμφωνα με πληροφορίες στο ίδιο φόρουμ θα είναι παρόντες μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι. Επίσης θα είναι εκεί οι σημαντικότεροι Γερμανοί επιχειρηματίες προς τους οποίους θα απευθυνθει ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθώντας να τους πείσει να επενδύσει στην Ελλάδα.

Το επόμενο ταξίδι του θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα Ιανουαρίου στο Άμπου Ντάμπι, ταξίδι όμως το οποίο θα πραγματοποιηθεί μόνο αν έχει “κλειδώσει” μέχρι τότε συγκεκριμένο αραβικό ενδιαφέρον για μεγάλη επένδυση στη χώρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν επίσης πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να παραστεί ο πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ δεδομένη θεωρείται η επίσκεψή του στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα την άνοιξη, πιθανότατα μέσα στον Απρίλιο.

http://www.zoomnews.gr/?p=163309