10 Δεκεμβρίου 2012

«Ζεεχόφερ και Σαμαράς στο ίδιο μήκος κύματος» σύμφωνα με τα Γερμανικά μέσα

Επίκεντρο στις ιστοσελίδες των Γερμανικών μέσων είναι η χθεσινοβραδινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και αρχηγό των Γερμανών Χριστιανοκοινωιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ενώ κάνουν λόγο για «εξαιρετικό κλίμα» μεταξύ των δύο πολιτικών.

Η ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel κάνει λόγο για «σεβασμό του κ. Ζεεχόφερ απέναντι στις προσπάθειες για λιτότητα στην Ελλάδα» ενώ το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ούτε ίχνος κριτικής. Σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ.Σαμαρά, δείχνει ο αρχηγός του CSU την συμφιλιωτική του πλευρά». Παράλληλα στο άρθρο επισημαίνεται, ότι ο κ. Ζεεχόφερ πριν από την συνάντηση είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, και στη συνέχεια δήλωσε ότι «η συνάντηση πραγματοποιείται σε πλήρη εναρμόνιση επί της ουσίας» και πρόσθεσε ότι «οι Χριστιανοκοινωνιστές λένε ναι στην αλληλεγγύη, όταν υπάρχει αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά»

Το περιοδικό Focus-Online, έχει τίτλο «Ζεεχόφερ και Σαμαράς-ξαφνικά πολύ φίλοι» και το άρθρο αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς έχει πλέον «έναν καινούργιο συνήγορο και μάλιστα τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας», ενώ τονίζει ότι «αντί για απειλές, ο Ζεεχόφερ επαινεί τα σχέδια της Αθήνας - μια νέα συνεργασία σχεδιάζεται».

Παράλληλα η η Βαυαρική Ραδιοφωνία χαρακτηρίζει «Εξαιρετική» την ατμόσφαιρα της συνάντησης ενώ κάνει λόγο για «τέλος της πολεμικής» και αναφέρει μία δήλωση του κ. Σαμαρά κατά την άφιξή του στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου: «Το χιόνι φέρνει τύχη. Για αυτό κι εγώ είμαι πολύ ευτυχής»

Η ιστοσελίδα της Die Welt έχει τίτλο «Ζεεχόφερ και Σαμαράς πλέον στο ίδιο μήκος κύματος» και αναφέρεται σε «συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας» και σε δηλώσεις του Βαυαρού πρωθυπουργού πριν από την συνάντηση: «Η τρόικα έχει επιβεβαιώσει ότι οι Έλληνες βρίσκονται με τις μεταρρυθμίσεις σε καλό δρόμο» και «αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει ότι έχει την βούληση όχι μόνο να συζητά, αλλά και να κάνει πράξεις»

iefimerida.gr