05 Δεκεμβρίου 2012

Λογικό! Αναρχικός και ο ληστής της Αρχαίας Ολυμπίας


Μετά τον αναρχικό οπαδό του Σύριζα και δολοφόνο της Πάρου, άλλος ένας αναρχικός εγκληματίας συνελήφθη για την πολύκροτη υπόθεση της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε μεγάλο αντίκτυπο και στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζουμε ότι για την θρασύτατη ληστεία συνελήφθησαν τρία άτομα ένας 41χρονος, ένας 50χρονος εργολάβος και ένας 36χρονος άνεργος. Ο 41χρονος που τώρα έγινε γνωστός από την πολύκροτη υπόθεση ως «μικροπωλητής» είναι ο «σκοτεινός» εγκέφαλος που σχεδίασε και έκανε πράξη την αρπαγή 77 σπάνιων χάλκινων και πήλινων αντικειμένων από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως αποκάλυψε στην realnews ο Βασίλης Χήτος, ο ιθύνων νους της «Ληστείας του αιώνα» στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας έχει βαθιές καλλιτεχνικές αναζητήσεις αφού είναι ιδρυτικό μέλος ροκ και πανκ συγκροτήματος με την ονομασία «Χαοτική διάσταση».Με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκαμε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για το συγκεκριμένο συγκρότημα. Το συγκρότημα ξεκίνησε το 1986 και διαλύθηκε δύο χρόνια αργότερα. Ξαναεμφανίστηκαν το '92 και υπάρχουν μέχρι και σήμερα και έχουν πάρει μέρος σε πολλές αντιφασιστικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον διατηρούν και ένα blog όπου έχουν αρκετό αρχειακό υλικό και όχι μόνο.. Άμεσος σύνδεσμος είναι η παρακρατική ιστοσελίδα των ‘’αντιεξουσιαστών’’ indymedia όπως και άλλες παρόμοιες αριστερίστικες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Όταν το 1992 ο στιχουργός σε ηλικία 21 ετών έγραφε «Όλοι οι μπάτσοι γύρω» στον δίσκο «Χρόνια σιωπής» του συγκροτήματός του, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως τον Νοέμβρη του 2012 θα βρισκόταν πράγματι... με τους «μπάτσους» γύρω του και θα αντιμετώπιζε την βαριά κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας..

Μάλιστα ο Τάκης Π. όπως τώρα αποκαλύφθηκε από τις εργαστηριακές αναλύσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων είναι αυτός που κρατούσε το σφυρί με το οποίο έσπαγε τις γυάλινες προθήκες και αφαιρούσε τα αρχαία αντικείμενα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Ο 41χρονος συνιδρυτής του συγκροτήματος «Χαοτική διάσταση» είχε τοποθετήσει τα 77 κλοπιμαία σ’ ένα τσουβάλι για ελιές και τα είχε θάψει δυο χιλιόμετρα από το Μουσείο στην αγροτική περιοχή Κοσκινά. Ενώ κατά την διάρκεια της επιχείρησης για την σύλληψη του τράβηξε το πιστόλι των 7,65 mm αλλά ευτυχώς δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει όπως ο δολοφόνος της Πάρου, καθώς απέναντι του είχε αστυνομικούς και όχι ανυπεράσπιστους πολίτες. Η Ασφάλεια της Πάτρας αναζητά τον Αλβανό συνεργό του Τάκη Π., ο οποίος ήταν «παρών» στον τόπο της ληστείας.

xryshaygh.com