04 Δεκεμβρίου 2012

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

του Ανδρέα Μητσόπουλου

Aρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η εντολή της Τρόικα, να ανασταλεί για δύο ολόκληρα έτη (2013-2014) η εισαγωγή μαθητών στις Αστυνομικές Σχολές της χώρας, ούτως ώστε να εξοικονομηθούν έσοδα που θα προκύψουν τόσο από την εξάλειψη των λειτουργικών αναγκών των Ακαδημιών αυτών, όσο και μεσοπρόθεσμα, από τη μείωση του αστυνομικού δυναμικού.

Πέραν του γεγονότος ότι χιλιάδες μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, που προετοιμάζονταν τουλάχιστον δύο έτη για την εισαγωγή τους σε αυτές τις σχολές, πλήττονται από αυτήν την εξέλιξη, βλέποντας τις δαπάνες των οικογενειών τους, τους κόπους και τα όνειρά τους να πάνε χαμένα, γεννάται μείζον ζήτημα εθνικής ασφαλείας που θα προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στην καθημερινότητα του πολίτη.

Σε μια συγκυρία που πληθώρα έμπειρων αστυνομικών συνταξιοδοτείται πρόωρα για να αποφύγει τον εργασιακό μεσαίωνα, σε μια εποχή που οι δείκτες της ειδεχθούς εγκληματικότητας έχουν καταγράψει αύξηση με γεωμετρική πρόοδο, σε μια παρατεταμένη περίοδο που η ασυδοσία των λαθρομεταναστών εις βάρος της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, είναι απαράδεκτο από την πλευρά της Τρόικα να επιβάλλεται η συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Ενός ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο παρά την εμετική προπαγάνδα που υφίσταται από κομπλεξικούς προοδευτικάριους, αγωνίζεται καθημερινά με αυταπάρνηση για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών, θέτοντας πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον.

Αναρωτήθηκε αλήθεια κανείς ιθύνων, τι πρόκειται να συμβεί στο εγγύτατο μέλλον, από αυτήν την σημαντική μείωση του αριθμού των Αστυνομικών; Με ποιο σκεπτικό αποφασίζεται αυτή η μείωση, τη στιγμή που κάθε λογικός και μέσος κοινωνικός άνθρωπος, θα θέσπιζε αύξηση των θέσεων των εισακτέων στις Αστυνομικές Ακαδημίες, έτσι ώστε μετά από την λήψη σκληρότερης και πιο στρατιωτικοποιημένης εκπαίδευσης, οι νέοι αστυνομικοί θα παραδίδονταν στην κοινωνία με αρτιότερη επιχειρησιακή κατάρτιση. Μια κατάρτιση που θα την εφάρμοζαν, για την πάταξη των αλλοδαπών εγκληματιών και κάθε στυγνού εγκληματία και όχι ασφαλώς ενάντια σε άοπλους και ανυπεράσπιστους πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά.

Μπήκε κανείς στον κόπο να εναντιωθεί στις ανερμάτιστες αξιώσεις της Τρόικα και να αντιτάξει εύλογα ερωτήματα-επιχειρήματα όπως «ποιος θα προστατεύει τους πολίτες από τα καλάσνικοφ των απάνθρωπων ληστών», «ποιος θα εξαρθρώνει τις διάσπαρτες γιάφκες» και «ποιος θα εγγυάται στον πολίτη ότι θα μπορεί να βγει από το σπίτι του το πρωί για να πάει στη δουλειά του και το απόγευμα ή το βράδυ θα γυρίσει πίσω στην οικογένειά του, υγιής και κυρίως ζωντανός»;

Ποιος αντέδρασε αλήθεια σε αυτά τα βίτσια της Τρόικα, αλλά και στις προτροπές της, που αφορούν τον περιορισμό των αμυντικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένεκα της τεχνητής οικονομικής κρίσης; Σε μια εποχή που η Ελλάς παραπαίει σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο προσπαθώντας να βρει τον βηματισμό της, με πολίτες εξαθλιωμένους από τη φτώχεια και την απόγνωση, το μόνο που λείπει είναι να αποδομήσουμε την αμυντική μας ισχύ, λες και είμαστε Ελβετία και Λουξεμβούργο. Σε μια εποχή που ο ύπουλος και προαιώνιος επιβουλέας της Ελλάδας, η αδηφάγος Τουρκία, δείχνει τα δόντια της σε Αιγαίο και Θράκη, καιροφυλακτώντας σαν «Γκρίζος Λύκος» να εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες μας, σε μια εποχή που μέχρι και το κρατίδιο της Αλβανίας σήκωσε κεφάλι, διεκδικώντας και την ελεύθερη Ήπειρο (δεν ξεχνάμε ποτέ την αλύτρωτη Βόρειο Ήπειρο), η «πεφωτισμένη» Τρόικα ονειρεύεται διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Κι αν έχει βάση η πρόβλεψη της έγκριτης, διεθνούς εμβέλειας ρωσικής εφημερίδας PRAVDA, για γενικευμένη ελληνοτουρκική σύρραξη μέσα στο 2013, με συρρικνωμένο Στρατό θα πάμε να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, αν υποτεθεί ότι αυτό το ενδεχόμενο επαληθευθεί;

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το εάν υπάρξει στο μέλλον κάποιο πολεμικό μέτωπο, ποια είναι η πρόνοια, η πρόληψη και ο σχεδιασμός του Κράτους για τον άμαχο πληθυσμό που θα βρίσκεται στα μετόπισθεν, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να μάχονται στα χαρακώματα και με τα Σώματα Ασφαλείας, υστερούντα σε αριθμό, να είναι άκρως αναποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των 2 εκατομμυρίων πλιατσικολόγων λαθρομεταναστών, που λόγω της πείνας θα σφάζουν όποιον βρουν μπροστά τους, για 20 € ή 5.000 δραχμές (όπως θα έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ)!!!

Η κατάσταση στη χώρα λόγω οικονομικής δυσπραγίας είναι αποπνικτική και ελλοχεύει κίνδυνος να γίνει μη αναστρέψιμη. Η κυβέρνηση Σαμαρά κληρονόμησε ΧΑΟΣ από τον δουλικό στα ξένα συμφέροντα, Γιώργο Παπανδρέου. Ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, έχοντας ως σοβαρό εμπόδιο το κακό προηγούμενο της εκχώρησης σημαντικού ποσοστού της Εθνικής Κυριαρχίας προς την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ., από τον προαναφερθέντα G.A.P.

Και αυτή η υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, συνεπάγεται υποχωρήσεις από πλευράς ελληνικού κράτους, ως προς την χάραξη της οικονομικής πολιτικής. Σε καμιά περίπτωση όμως, δεν πρέπει η Ελλάς να υπακούει σε εντολές που την καθιστούν προτεκτοράτο αποικιακού τύπου και της αφαιρούν το δικαίωμα άσκησης ανεξάρτητης πολιτικής, σε θέματα που άπτονται της Εθνικής Άμυνας και της Ασφάλειας των πολιτών, θέματα που δεν αφορούν την Τρόικα. Μια Τρόικα που στα ανωτέρω ζητήματα απέκτησε έναν απρόσμενο σύμμαχο, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λόγω του «έμφυτου» μίσους του για τους Ένστολους, δεν δείχνει να ενοχλείται από τις συγκεκριμένες μνημονιακές επιταγές.

Η αντίσταση του πολιτικού προσωπικού της χώρας στους εξωγενείς παράγοντες, επιβάλλεται να είναι συνεχής και αδιάκοπη όταν πρόκειται για την συντήρηση των θεμελίων λίθων του εθνικού οικοδομήματος. Σε αντίθετη περίπτωση, ας είμαστε έτοιμοι για επώδυνες εμπειρίες. Εμπειρίες που οι νεότερες γενιές δεν έχουμε ζήσει.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.

ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ