12 Δεκεμβρίου 2012

Πώς οι Γερμανοί «έκλεισαν» την επαναγορά

Καθοριστικό ρόλο στο κλείσιμο της διαδικασίας επαναγοράς των ομολόγων έπαιξε μια γερμανική τράπεζα, καλύπτοντας το 100% του στόχου των 30 δισ.ευρώ, που εξαρχής είχε τεθεί.

Μια γερμανική τράπεζα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στο κλείσιμο της διαδικασίας επαναγοράς των ομολόγων, καλύπτοντας το 100% του στόχου των 30 δισ.ευρώ, που εξαρχής είχε τεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος αφορά στην Kwf, η οποία, υπό μια έννοια, εκτελεί χρέη αναπτυξιακής τράπεζας στη Γερμανία, δηλαδή, βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο. Όπερ συνεπάγεται με τη σειρά του ότι ήταν η παρέμβαση του Βερολίνου, με απευθείας εντολή από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, που έκλεισε το project. Αλλιώς κινδύνευε να μείνει στον «αέρα», με ό,τι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συνεπάγεται.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, όμως, αποδεικνύεται και κάτι ακόμα: ότι οι Γερμανοί, επισήμως, μπορεί να πιέζουν και να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, σχετικά με διάφορα θέματα που αφορούν στους χειρισμούς της ελληνικής κρίσης, όμως, όταν τα πράγματα φτάνουν στο «σημείο μηδέν», πάντα παρεμβαίνουν για να... σώσουν την κατάσταση. Απλώς, η κυβέρνηση τους δεν θέλει και να το «διαφημίζει», από το φόβο του πολιτικού κόστους, ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Πηγή:Voria