27 Δεκεμβρίου 2012

Καραχάλιος: Γιατί παραιτήθηκα

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του “Alpha 989″ όπου και μίλησε αναλυτικά για την υπόθεση απόπειρας υπεξαίρεσης χρημάτων του Οργανισμού, με πρωταγωνιστή ειδικό σύμβουλο που ο ίδιος επέλεξε, για την απομάκρυνσή του αλλά και τις σχέσεις του με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που διαπιστώνει “μαύρη τρύπα” 12 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του Οργανισμού, ενώ πέρασε και στην αντεπίθεση κατά του προέδρου των εργαζομένων του ΕΟΤ Κώστα Ράντου ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει απαξιωτικές αναφορές για το πρόσωπό του, μιλώντας στον ίδιο σταθμό το πρωί, προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του συνδικαλιστή.


Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές του Νίκου Καραχάλιου στη συνέντευξή του:

- Δεν πήγα ούτε ως ύποπτος ούτε ως κατηγορούμενος, πήγα για μια φιλική συζήτηση.

- Το λέει και η ασφάλεια ότι η επιταγή ήταν πλαστογραφημένη.
- Όταν πήγε το σώμα των επιταγών στην Τράπεζα και αντιπαρέβαλαν την υπογραφή μου, που είχαν στο αρχείο με εκείνη στην επιταγή, είδαν ότι δεν ταίριαζε. Γι’ αυτό δεν είμαι κατηγορούμενος.
- Αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί ο σύμβουλος ήταν δική μου επιλογή. Αλλά για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, επειδή είναι κρατούμενος και δεν έχει απολογηθεί στον τακτικό ανακριτή, αλλά και για την υπόλοιπη υπόθεση, θα σας λέω ότι γνωρίζω.
- Ήταν επιλογή Καραχάλιου, αλλά ήταν ειδικής χρήσεως, τον χρησιμοποιούσαμε από κοινού με το υπουργείο. Είχε πλούσιο βιογραφικό που δικαιολογούσε την πρόσληψή του.
- Δεν ξέρω πως γινόταν στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν πάγια πρακτική να έχει καρνέ επιταγών και δεν δικαιολογείται. Μόνο οι οικονομικές υπηρεσίες επιτρέπεται να έχουν καρνέ επιταγών Αν είχε πάνω του καρνέ επιταγών ή στο γραφείο του, που δεν είναι συμπληφωμένες από το λογιστήριο, είναι παράτυπο.
- Η κα Νταρίλη είναι μια από τις 160 δημοσιογράφους που φιλοξενήθηκαν από τον ΕΟΤ. Είναι ιδιοκτήτρια καναλιού, του μεγαλύτερου της ομογένειας, και έβαλε από την τσέπη της λεφτά. Το να εμφανίζεται η κα Νταρίλη ως γυμνάστρια μοντέλο, που ήταν πριν από 20 χρόνια, ενώ είναι business woman, είναι φαιδρό.
- Με την κ. Κεφαλογιάννη, ήταν θέμα διαφορών στη στρατηγική από εδώ και πέρα. Έχουμε καλές προσωπικές σχέσεις Ήδη η τουριστική αγορά αποδίδει. Εδώσα την παραίτησή μου, γιατί από εδώ και πέρα θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες στρατηγικές αποφάσεις και υπηρχαν διαφωνίες.
- 12 εκατομμύρια ευρώ τρύπα στον ΕΟΤ βρήκαν ορκωτοί λογιστές, που διεξάγουν ετήσιο οικονομικό έλεγχο.
Μου κάνει εντύπωση πως μέχρι χθες δεν υπήρχε καμία αναφορά στα blogs και sites που ασχολούνται με τον τουρισμό για το θέμα αυτό. Ενημερώνω ΔΣ, εισηγούμαι και συστήνονται 2 επιτροπές για το θέμα του ελλείμματος και άλλα θέματα που προκύπτουν από το πόρισμα. Διαβίβασα το πόρισμα στην Υπουργό.

- Ο ΕΟΤ είναι ένας οργανισμός που από τη φύση της λειτουργίας του δεν είναι απολύτως καθαρός. Δεν υπήρχε Γραμματέας του ΕΟΤ που δεν είχε θέματα με τη δικαιοσύνη, λόγω των σκληρών συμφερόντων.

- Για το αν ήμουν τουρίστας, όπως δήλωσε, ο κ. Ράντος θα δεχθεί αγωγή. Όντως έλειπα στο εξωτερικό γιατί προτεραιότητά μας ήταν να είμαστε εκεί για να κλείσουμε τα πακέτα με τους tour operator.
- Από την άλλη εβδομάδα στον Εισαγγελέα.

http://ysterografa.gr