13 Δεκεμβρίου 2012

Θα επανέλθει η ρύθμιση για τους υπαλλήλους της Βουλής λέει το Μαξίμου... να τη δούμε και να μην την πιστέψουμε λέω κι εγώ...




Ως κίνηση τακτικής χαρακτήριζαν πηγές από το Μαξίμου την υπαναχώρηση στο θέμα των υπαλλήλων της Βουλής. Η ρύθμιση που προέβλεπε τη μείωση των αποδοχών τους δεν συμπεριλαμβάνεται τελικά στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως αναμενόταν, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, για τη ρύθμιση αυτή υπήρξαν αντιδράσεις και από πλευράς κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, γι' αυτό και η απόσυρσή της χαρακτηρίζεται ως κίνηση τακτικής.


Συνεργάτες του πρωθυπουργού, πάντως, έλεγαν ότι η εν λόγω ρύθμιση θα επανέλθει για ψήφιση, διότι ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να υπάρχει εξίσωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει αίσθηση στην κοινωνία ότι υπάρχουν εξαιρέσεις.


Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και ο υπουργός Οικονομικών είχαν δεσμευθεί από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τους υπαλλήλους της Βουλής.