12 Δεκεμβρίου 2012

Η Αλβανία κινδυνεύει με «απέλαση» από του Διεθνείς Οργανισμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αλβανία κινδυνεύει να «απελαθεί» από τους Διεθνείς Οργανισμούς, επειδή το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις τις χώρας στους οργανισμούς αυτούς.

Για τις «συνδρομές» στους διεθνείς οργανισμούς θα ήθελα την βοήθειά σας για να μην είμαστε ελλιπής απέναντι σ’ αυτές μας τις υποχρεώσεις. Έτσι θέτουμε σε αμφισβήτηση τον ρόλο και την εκπροσώπησή μας και μπορεί στο μέλλον να βάλουμε σε κίνδυνο την επανεξέταση του status μας στους οργανισμούς αυτούς. Διότι απ’ την στιγμή που σπας τους κανόνες για την καταβολή των τελών, υπάρχουν και κυρώσεις. Θα ήθελα την στήριξή σας για το ποσό των 1.3 εκ. ευρώ, δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Αλβανικής Διπλωματίας.

«Αισθανθήκαμε πολύ άσχημα όταν δεν μας επετράπη η συμμέτοχη σε ψηφοφορίες, γιατί δεν έχουν καταβληθεί οι “συνδρομές” και οι οικονομικές υποχρεώσεις που έχει το αλβανικό κράτος απέναντι στους Διεθνείς Οργανισμούς. Θα έχετε την υποστήριξη της αντιπολίτευσης σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα» δήλωσε η πρώην ΥΠΕΞ και νυν βουλευτής του ΣΚ Αλβανίας, κα Άρτα Ντάντε, επισημαίνοντας πως η αντιπολίτευση θα ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόντ Παναρίτι.

http://aftonomi.gr/politiki/item/766-i-albania-kindyneiei-me-apelasi-apo-tou-diethneis-organismous-binteo.html