05 Δεκεμβρίου 2012

Έρευνα για τα μυστικά κονδύλια στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας

Στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας προκειμένου να ερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν μυστικά κονδύλια από το 2006 και μετά... επεκτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την έρευνα του ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.

Για το λόγο αυτό, ο οικονομικός εισαγγελέας ανέθεσε ήδη στην Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων από τους οποίους θα φανεί ο τρόπος διάθεσης των συγκεκριμένων ποσών.

Η ενέργεια αυτή του οικονομικού εισαγγελέα, έγινε στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διενεργεί για τον τρόπο διαχείρισης μυστικών κονδυλίων που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2001 και τον Φεβρουάριο του 2012 επεκτάθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2009-2010. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί ίχνη αξιόποινων πράξεων και έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι αρμόδιο υπηρεσιακοί παράγοντες.

Για την ίδια υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα είχε καταθέσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για υπερβολικές υπερβάσεις στα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών το 2009 και το 2010 της τάξης του 200 έως 270%.