31 Δεκεμβρίου 2012

Γερμανός ο πρώτος μη Κορεάτης πρόεδρος της Kia

Οι κορεάτες είναι αρκετά εσωστρεφείς και ναι μεν συνεργάζονται με Ευρωπαίους ή Αμερικανούς ειδικούς, οι οποίοι όμως σπάνια ανεβαίνουν στις κορυφαίες θέσεις της όποιας εταιρικής ιεραρχίας.
Στην Κia πάντως, τη δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας που ανήκει στον όμιλο της Hyundai, το ταμπού αυτό έσπασε λίγες μέρες πριν το τέλος του 2012, μια και πρόεδρός της ανέλαβε ο γερμανός Peter Schreyer.

O 60χρονος Schreyer βέβαια κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι, καθώς από το 2006 που έχει αναλάβει επικεφαλής του τμήματος design της Kia έχει αλλάξει ριζικά την εικόνα της, η οποία πλέον έχει σαφέστατα ευρωπαϊκό προφίλ και προσανατολισμό.

Πριν τη Kia o Schreyer ήταν επικεφαλής από το 1994 έως και το 2002 του αντίστοιχου τμήματος της Audi –δημιούργημά του μεταξύ άλλων και το iconic Audi TT- ενώ μέχρι την εμπλοκή του στην Kia είχε δραστηριοποιηθεί ευρύτερα στα πλαίσια του ομίλου VW.

O Schreyer, ο οποίος θεωρείτο μέχρι πρότινος ο 10ος πιο ισχυρός άνθρωπος στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έχει πλέον τη δυνατότητα να ανέβει στη σχετική κατάταξη, ενώ δικαίως θεωρείται αυτός που άλλαξε –προς το καλύτερο φυσικά- την εικόνα της Kia με τα εμπνευσμένα σχέδιά του.

Ο Schreyer, όπως λέει ο ίδιος, φοράει πάντα μαύρα για να μη χάνει χρόνο και σκέψη στην επιλογή των ρούχων του.



iefimerida.gr