06 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη στη Γουατεμάλα ο ιδρυτής της McAfee

Ο Τζον Μακ Αφι, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων McAfee, προσπαθούσε επί έναν μήνα να ξεφύγει από την αστυνομία της Μπελίζε στην Κεντρική Αμερική, όπου αναζητούνταν για να καταθέσει σε μια περίεργη υπόθεση φόνου. Τελικά συνελήφθη την Πέμπτη στη γειτονική Γουατεμάλα και πρόκειται τώρα να απελαθεί πίσω στη Μπελίζε.

Ο Μακ Αφι συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη Γουατεμάλα, στην οποία σκόπευε να ζητήσει πολιτικό άσυλο φοβούμενος για τη ζωή του, όπως τουλάχιστον υποστήριζε ο ίδιος.

Η περίεργη υπόθεση ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου, όταν ο αμερικανός επιχειρηματίας Γκρέγκορι Φολ, γείτονας του Μακ Αφι στη Μπελίζε, βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Η αστυνομία δεν απήγγειλε κατηγορίες στον Μακ Αφι, ο οποίος διέμενε στην κεντροαμερικανική χώρα τα τελευταία χρόνια, ήθελε όμως να του πάρει κατάθεση λόγω της σχέσης του με το θύμα: ο Γκρέγκορι Φολ είχε διαμαρτυρηθεί για τα δύο σκυλιά που φυλούσαν την πολυτελή βίλα του Μακ Αφι, τα οποία τελικά δηλητηριάστηκαν με φόλα.

Λίγο μετά τον φόνο του Φολ, ο Μακ Αφι εξαφανίστηκε, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία τον παρενοχλούσε, και πέρασε σχεδόν έναν μήνα κρυμμένος και μεταμφιεσμένος.

Σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ο Μακ Αφι υποστήριξε ότι η διένεξη με τον γείτονά του δεν είχε σχέση με τη δολοφονία, και μάλιστα πρόσφερε αμοιβή 25.000 δολαρίων σε όποιον θα έδινε πληροφορίες για τον πραγματικό δολοφόνο.

Διέψευσε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η συμπεριφορά του και οι αλλόκοτες αναρτήσεις στο ιστολόγιό του οφείλονταν στη χρήση ναρκωτικών.

TO BHMA