25 Δεκεμβρίου 2012

Οι Seals εκπαιδεύουν Τούρκους

Στην τακτική της επίλεκτης ομάδας των ονομαστών US Navy SEALs που σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν φέρεται να εκπαιδεύτηκαν από τους αμερικανούς Τούρκοι κομάντος στο Κολοράντο των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του ΡΚΚ.

H τουρκική εφημερίδα Hurriyet (23/12/2012) αναφέρει ότι Τούρκοι κομάντος έκαναν κοινή άσκηση με Αμερικανούς “green berets” , τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Κολοράντο. Η κοινή αυτή άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της παροχής τεχνογνωσίας από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία στις τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση κατά του αρχηγού της Αλ Κάϊντα, Οσάνμα Μπιν Λάντεν. Η εφημερίδα επικαλούμενη αμερικανική στρατιωτική πηγή, γράφει ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις θα συνεχιστούν.
Να σημειωθεί ότι παλιότερα ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα κ. Francis Ricciardone είχε αναγγείλει ότι οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία την εφαρμογή των στρατιωτικών τακτικών τους που οδήγησαν στην εξουδετέρωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ότι την σχετική πρόταση έκανε ο Αρχηγός της CIA κ. David Petraeus κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη την 3η Σεπτεμβρίου και κατά την συνάντησή του με στελέχη της τουρκικής ΜΙΤ .

Εκείνη η επίσκεψη είχε γίνει 6 μήνες μετά από την έναρξη των παραπόνων της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ ότι δεν είναι επαρκής η αμερικανική υποστήριξη για τον πόλεμο κατά του ΡΚΚ.

onalert.gr