19 Ιανουαρίου 2013

Αλγερία: Εισβολή στρατού και λήξη ομηρίας-Νεκροί οι 11 ισλαμοφασίστες αλλά και 7 όμηροι

[Πριν από λίγο οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της ΒΡ και εκτέλεσαν τους 11 ισλαμιστές τρομοκράτες-Κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν και 7 όμηροι]

Οι ισλαμιστές μαχητές έχουν περικυκλωθεί από ειδικές δυνάμεις της Αλγερίας σε περιοχή των εγκαταστάσεων εξόρυξης φυσικού αερίου της ΒΡ, ενώ φαίνεται ότι κρατούν μια μικρή ομάδα ομήρων ζητώντας διαπραγματεύσεις.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αλγερίας APS αναφέρει ότι οι μαχητές είναι οπλισμένοι με εκτοξευτές ρουκετών και πολυβόλα, ενώ φέρονται να έχουν δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας ότι κρατούν επτά ομήρους.

Η κυβέρνηση της Αλγερίας αναφέρει ότι οι ισλαμιστές παίρνουν εντολές από Μοκτάρ Μπελμοκτάρ, μέχρι πέρυσι ανώτερο διοικητή της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ.

Στο μεταξύ, 15 απανθρακωμένα πτώματα εντόπισαν το Σάββατο οι αλγερινές ειδικές δυνάμεις στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου της ΒΡ.

Περίπου 30 αλλοδαποί που εργάζονταν στις εγκαταστάσεις παραμένουν αγνοούμενοι, περιλαμβανομένων δέκα και από τη Βρετανία. Η γαλλική κυβέρνηση πάντως, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πια γάλλοι πολίτες υπό ομηρία στην Αλγερία.