21 Ιανουαρίου 2013

Πατριώτες του κ@λου ALERT!!! Η Ισλανδία θέλει να μπει στο ευρώ!

Για μήνες, ίσως χρόνια, ακούμε τις φωνές που καλούν να ακολουθήσουμε τον “υποδειγματικό” τρόπο αντιμετώπισης της χρεοκοπίας από τους Ισλανδούς. Ήρθε λοιπόν η ώρα που οι Ισλανδοί αποφάσισαν ότι καλύτερη λύση γι’ αυτούς είναι … να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να υιοθετήσουν το ευρώ ως εθνικό νόμισμα.

Με δηλώσεις της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Katrin Juliusdottir, εξέφρασε την βούληση της χώρας της να ενταχθεί στην ευρωζώνη, με σκοπό, όπως λέει, να λάβει οικονομική ώθηση.

Προϋπόθεση αυτής της πορείας είναι η προέγκριση με δημοψήφισμα από τον ισλανδικό λαό, κάτι που αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο του 2014.

Η Ισλανδία έχει υποβάλλει αίτηση από το 2009 για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμα και αυτό το πρώτο βήμα όμως, συναντά την αντίσταση της αντιπολίτευσης, η οποία θεωρεί μια τέτοια προοπτική απειλητική για την οικονομία της χώρας που στηρίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στην αλιεία.

Ο δρόμος λοιπόν για το ραντεβού ανάμεσα στην Ισλανδία και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είναι μακρύς, αλλά αυτή και μόνη η εκδήλωση της σχετικής πρόθεσης έχει την δική της (και για εμάς) σημασία.

ysterografa.gr