07 Ιανουαρίου 2013

Bαρβιτσιώτης εναντίον ...Τζαβάρα!

Γιατί ο βουλευτής της ΝΔ κάνει "επίθεση" στον υπουργό πολιτισμού

Επίθεση στον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, με αφορμή τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων έκανε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση. Ο βουλευτής ζητά να μάθει γιατί ισχύουν αυτά τα "ασαφή" όπως τα χαρακτηρίζει ωράρια.

Ο Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι, σε μία περίοδο που προτεραιότητα στον τόπο μας είναι η ανάκαμψη της οικονομίας μας και φυσικά η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, τα ελληνικά μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι όχι μόνο δεν τηρούν ωράρια ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των επισκεπτών, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έχουν δικά τους ωράρια. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, «συνέπεια όλων των παραπάνω είναι να υπάρχουν ωράρια πολλών ταχυτήτων και μείωση των τουριστικών εσόδων από ακυρώσεις επισκέψεων τουριστών.»

Απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Βαρβιτσιώτης, ζητά να πληροφορηθεί για το επίσημο και σταθερό ωράριο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας, καθώς και για το αν προτίθεται να το επανεξετάσει ,ώστε αυτό να καταστεί ικανό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επισκεπτών.

Πέσιμο με το ...γάντι

parapolitika.gr