21 Ιανουαρίου 2013

Επίθεση Ψυχάρη σε Στουρνάρα για το επίδομα θέρμανσης

Ολομέτωπη επίθεση κατά του απόντα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε το απόγευμα στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ψυχάρης, με αφορμή τη συζήτηση ερώτησής του για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ειδικότερα, ο κ. Ψυχάρης πρότεινε να μειωθεί έστω και για ένα τρίμηνο ισόποσα η φορολογία τόσο πετρέλαιο κίνησης, όσο και στο θέρμανσης. Και στη συνέχεια, αναφερόμενος σε μια πρόσφατη δήλωση του κ. Στουρνάρα ότι «μαθαίνει από τα λάθη των προκατόχων του», ο βουλευτής της Ν.Δ. τον κατηγόρησε ότι «δεν έχει μάθει τίποτε σε σχέση με την υπερφορολόγηση των Ελλήνων» και επισήμανε ότι ,οι πολίτες είναι οργισμένοι καθώς δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης.»

Στη Βουλή είχε προσέλθει για να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος σημείωσε ότι στον αρχικό νόμο δεν υπήρχε πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης και ότι με τη ρύθμιση αυτή υπάρχει μια σημαντική ελάφρυνση για τους πραγματικά αναξιοπαθούντες πολίτες της χώρας.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αν δεν υπήρχε η πρόβλεψη για την εξομοίωση των φόρων στο πετρέλαιο, θα έπρεπε να περικοπούν ακόμη περισσότερο μισθοί και συντάξεις.

iefimerida.gr