07 Ιανουαρίου 2013

Στουρνάρας: Στη φυλακή όσοι φοροδιαφεύγουν

«Υπομονή έναν χρόνο ακόμη και θα φύγουμε από την ύφεση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Τη θέση ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης ή για ελαφρύνσεις στη φορολογία κεφαλαίου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, προαναγγέλλοντας πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιασθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο, όσοι συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή θα πληρώνουν ή θα πηγαίνουν φυλακή.

Ο υπουργός Οικονομικών, ακόμη, επανέλαβε ότι το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και πως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. «Άλλο ένα χρόνο υπομονή» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM τη Δευτέρα.

Σε ερώτηση για το εάν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν είναι στον ορίζοντά μου. Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου».

Παράλληλα, ερωτηθείς για το πετρέλαιο θέρμανσης και ειδικά για το εάν εξετάζεται η επέκταση των κριτηρίων χορήγησης της επιστροφής φόρου ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης.

«Μακάρι να υπήρχαν οι δημοσιονομικές δυνατότητες, Αλλά δεν υπάρχουν», τόνισε, προσθέτοντας πως το επίδομα θέρμανσης είναι ακόμη αναξιοποίητο, καθώς πολλοί εκ των δικαιούχων δεν έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά για να το λάβουν.

parapolitika.gr