03 Ιανουαρίου 2013

Μήπως το Μαξίμου πρέπει να γκαζώσει λίγο αυτόν τον καραγκιόζη; Δεν έχει κάνει αποδεκτή την παραίτηση της εξαδέλφης του Παπακωνσταντίνου στο ΤΑΙΠΕΔ ο Αθανασόπουλος!

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου δεν έχει ανακοινώσει αν έχει κάνει αποδεκτή την παραίτηση της Ελένης Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του Ταμείου.

Η κυρία Παπακωνσταντίνου υπέβαλε χθες Τετάρτη την παραίτησή της από το ΤΑΙΠΕΔ λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών, ενώ είχε λογαριασμό στην HSBC της Γενεύης από κοινού με τον σύζυγό της, εξαφανίστηκε από το σύνολο των 2059 ονομάτων που περιλαμβάνονταν στην αρχική λίστα Λαγκάρντ έπειτα από τους «χειρισμούς» του εξαδέλφου της πρώην υπουργού Οικονομικών.

Τυπικώς η παραίτηση της κυρίας Παπακωνσταντίνου από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να γίνει αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου. Πρόσωπα που γνωρίζουν μιλούν για παρελκυστική τακτική του προέδρου του Ταμείου Τάκη Αθανασόπουλου ο οποίος γνωρίζεται με την κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου από την εποχή που εργάζονταν και οι δύο στην αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, εκείνος ως διευθύνων σύμβουλος και εκείνη ως νομικός σύμβουλος.

Τώρα λέγεται ότι ο κ. Αθανασόπουλος ασκεί την επιρροή του στα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ παροτρύνοντάς τα να μην επικυρώσουν την παραίτηση της κυρίας Παπακωνσταντίνου μέχρις ότου οριστικοποιηθεί η εμπλοκή της στη λίστα Λαγκάρντ.

Την ίδια ώρα ωστόσο, παίζοντας ένα προφανές επικοινωνιακό παιγνίδι με απώτερο σκοπό την παραμονή της κυρίας Παπακωνσταντίνου στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ο κ. Αθανασόπουλος ως πρόεδρος του Ταμείου ανακοίνωσε μεν ότι η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών υπέβαλε την παραίτησή της, απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει αν η παραίτηση της δικηγόρου έχει γίνει αποδεκτή...

Σε συνομιλίες και επαφές του με τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρος του Ταμείου επικαλείται τον υψηλό βαθμό επιστημονικής επάρκειας και τις ικανότητες της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών και εισηγείται στους συνεργάτες του να μην σπεύσουν να αποδεχθούν την παραίτηση της κυρίας Παπακωνσταντίνου αναμένοντας τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Αύριο Παρασκευή η κυρία Παπακωνσταντίνου αναμένεται να δώσει κατάθεση στους Οικονομικούς Εισαγγελείς οι οποίοι την έχουν καλέσει ως ύποπτη για την υπόθεση της διαγραφής των ονομάτων των ξαδελφιών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που είχαν λογαριασμούς στην HSBC της Γενεύης από την αρχική λίστα που έδωσαν οι Γάλλοι.

protothema.gr