22 Ιανουαρίου 2013

Κίνδυνο διαμελισμού της Ευρώπης εξαιτίας του Τσίπρα βλέπει ο Ανθόλις που τον ανακρίνει σήμερα

Κάθε άλλο παρά εύκολη προμηνύεται η παρθενική ομιλία-συζήτηση που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το μεσημέρι στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Brookings Institute της Ουάσιγκτον. Ο συνομιλητής του και διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Ουίλιαμ Ανθόλις χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα αχίλλειο πτέρνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο 39χρονος ελληνοαμερικανός Ουίλιαμ Ανθόλις με συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία και τον Θανάση Τσίτσα εκφράζει την περιέργειά του για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ανυπομονεί να γνωρίσει για να πάρει απαντήσεις που θα βοηθήσουν να σχηματίσει η αμερικανική κοινή γνώμη μια καλύτερη εικόνα για τον -πιθανόν- επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας, αλλά και για τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε όλοι πολύ περίεργοι να μάθουμε περισσότερα για τον πολιτικό που θα μπορούσε να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο κ. Τσίπρας βάλει σε εφαρμογή τις πολιτικές τις οποίες υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν πολλοί ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτό θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Πολλοί επίσης πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε οριστικό διαμελισμό της Ευρώπης.», δηλώνει στην Ελευθεροτυπία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρει «οι απόψεις του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για τις δομικές μεταρρυθμίσεις και για άλλα θέματα που μπορούν να κάνουν την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική, έχουν εγείρει ερωτηματικά αν μια βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να γίνει πραγματικότητα στην Ελλάδα, αν επρόκειτο να γίνει κάποια στιγμή πρωθυπουργός».

iefimerida.gr