12 Ιανουαρίου 2013

Στουρνάρας: «Τσάμπα μάγκες» στον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κλείνοντας τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι...
«τσάμπα μάγκες» και επιλέγουν την πολιτική του «ξέγνοιαστου καβαλάρη», ενώ αναφερόμενος στην προσεχή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε:

«Επειδή σήμερα κατακεραυνώσατε την Τρόικα και το ΔΝΤ, αλλά την Δευτέρα ο αρχηγός σας θα πάει στον Σόιμπλε να δώσει διαπιστευτήρια. Αυτό λέγεται ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού».

Απαντώντας στην κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη για τις τροποποιήσεις που πρότεινε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι σπαγκοραμμένος, απλά τηρώ αυτά που πρέπει να γίνουν. Το 70% του πλεονάσματος που θα έχουμε φέτος θα δοθεί σε όσους έχουν ανάγκη».



Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών είχε αντιπαράθεση και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά, τον οποίο χαρακτήρισε «λαϊκιστή», καθώς τόνισε: «Μειώνω το χρέος. Είναι ευθύνη. Το να το μοιράσω είναι ανεύθυνο. Σας παρακολουθώ! Είστε λαϊκιστής και παίζετε με τον πόνο του ελληνικού λαού».



Τέλος, κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι δεν αφήνει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών να επιλέξουν τον τρόπο εργασίας που έχει προτείνει το υπουργείο γιατί θέλει να τις εκμεταλλεύεται.