15 Ιανουαρίου 2013

«Καθαρά» τα όπλα της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια τα όπλα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Σε ποιες οργανώσεις στρέφει το βλέμμα της η αστυνομία.

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια τα όπλα, ένα καλάσνικοφ και ένα μάγκνουμ σπέσιαλ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής έρευνας στις δυο βολίδες και στους κάλυκες που βρέθηκαν προκύπτει ότι τόσο το καλάσνικοφ, με το οποίο πυροβόλησαν το γραφείο του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, όσο και το περίστροφο μάγκνουμ 357, μια βολίδα από το οποίο βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε τρομοκρατική επίθεση ή άλλη εγκληματική ενέργεια

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται επίσης υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας όσο και παρακείμενων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το vima.gr, ανοικτά παραμένουν για την ΕΛ.ΑΣ οι περιπτώσεις ενεργοποίησης ενός νέου βραχίονα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», της επανεμφάνισης του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη ή της επιστροφής στην ένοπλη δράση της «Σέχτας Επαναστατών», οι οποίοι επίσης είχαν καλάσνικοφ στο οπλοστάσιό τους.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν ακόμη την αναβάθμιση της δράσης των ομάδων «Μαχόμενη Μειοψηφία» ή «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές» ή «Μηδενική Ανοχή», που προχωρούσαν σε οργανωμένες εμπρηστικές επιθέσεις. Πλέον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναμένει την προκήρυξη της άγνωστης οργάνωσης.