28 Ιανουαρίου 2013

Να τελειώνουμε με τις ασθενοαπεργίες!

Να τελειώνουμε με τις ασθενοαπεργίες: στο εξής να μη δίνεται αναρρωτική σε κανέναν άνευ εντολής ιατρού και μάλιστα επιλεγμένου από τον αντίστοιχο φορέα/εταιρεία/οργανισμό στον οποίο εργάζεται. Όποιος θέλει να κάνει κινητοποιήσεις και αγώνες δεν μπορεί να θέλει και γίνεται αυτό βελούδινα δηλαδή ταυτόχρονα να πληρώνεται...

Είναι αδιανόητο κάθε φορά που αποφασίζουν οι γνωστές συμμορίες να παραλύσουν τη χώρα ή εν πάσει περιπτώσει να δημιουργήσουν τρομακτικά προβλήματα για να διατηρήσουν τα συντεχνιακά τους προνόμια χρεώνοντας τα κατευθείαν στον απλό πολίτη, να μεθοδεύουν και να πληρώνονται από πάνω! Τις προηγούμενες ημέρες η μέγιστη πλειονότητα των υπαλλήλων του Μετρό δήλωσαν ασθενείς και όχι απεργούντες και πληρώθηκαν κανονικά!

Φυσικά αυτό γίνεται σε κάθε απεργία και γενική απεργία και είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως όλοι γνωρίζουν. Δεν γίνεται μόνο στις απεργίες, αλλά και όταν οι εργαζόμενοι θεωρούν πώς θα έπρεπε να έχουν αργία, π.χ. σε μεγάλες γιορτές. Σε κάποια ΔΕΚΟ της Βορείου Ελλάδας, πριν μερικούς μήνες, ήταν κοινό μυστικό ότι σε κάποια μεγάλη γιορτή όλοι οι εργαζόμενοι θα αρρωστήσουν ξαφνικά. Τελικά ο Πρόεδρος έδωσε σε όλους υποχρεωτική άδεια αφού δε θα πήγαιναν ούτως ή άλλως.

Όμως όταν μιλάμε για απεργίες, είναι ακόμη πιο εξωφρενικό ο απεργός να απεργεί και να διαμαρτύρεται και συγχρόνως να πληρώνεται (ως άρρωστος) από αυτούς απέναντι στους οποίους διαμαρτύρεται! Το δικαίωμα στην απεργία πρέπει να διαφυλαχθεί μεν, όμως η απεργία με πληρωμή δεν είναι απεργία. Οι "αγώνες μετ' αποδοχών" δεν δικαιολογούνται από κανένα πρίσμα και η ίδια η αριστερά είναι ιδιαιτέρως υποκριτικό πώς δεν τους στηλιτεύει και τους ανέχεται και η ίδια.

Όποτε: ας τελειώνουμε! Είναι η εποχή που ρυθμίζονται τα εργασιακά - είναι λοιπόν η ώρα και για αυτό. Στο εξής, θα πρέπει να ρυθμιστεί αυτή η λεπτομέρεια ώστε να μη γίνεται αποδεκτή "ασθένεια" χωρίς πιστοποιητικό από γιατρό. Δηλαδή ασθένειες χωρίς πιστοποιητικά να είναι αυτομάτως χωρίς αποδοχές και να μην εγκρίνεται καμία αναρρωτική άδεια χωρίς εξέταση από γιατρό!

Κι επειδή έχουμε διαπιστώσει πρόσφατα πώς λειτουργούν και οι τελευταίοι, θα πρέπει η σχετική εντολή ή το πιστοποιητικό να προέρχεται όχι από οποιονδήποτε γιατρό αλλά από γιατρούς επιλεγμένους από τον κάθε φορέα/εταιρεία/οργανισμό για να είναι εμπιστεύσιμοι, αλλά και να περνούν από ελέγχους.

Η απάντηση σε κάθε ένσταση είναι η εξής: των καταχρήσεων ακολουθούν περιορισμοί για να επιτευχθεί η δικαιοσύνη και η ισορροπία...

Μιχάλης