21 Ιανουαρίου 2013

Οι Γερμανοί… το σκέφτονται λίγο, να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα

Ανθεκτική απέναντι στις δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης εμφανίζεται η τουριστική βιομηχανία της Γερμανίας ως προς την επερχόμενη τουριστική περίοδο, όπως προκύπτει από μέτρηση ανάμεσα σε μάνατζέρ της που δημοσιεύθηκε σήμερα. Μοναδική εξαίρεση η Αίγυπτος και … η Ελλάδα.

Ασταμάτητη είναι η αισιοδοξία της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας για την χρονιά που ξεκίνησε και ανεπηρέαστη από την κρίση χρέους. Η θετική αυτή τάση μετριάζεται από τις ανησυχίες για αγαπημένους στους Γερμανούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα και χώρες του αραβικού χώρου.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα οι μάνατζερ της τουριστικής βιομηχανίας περιμένουν ένα ακόμα δύσκολο έτος. Το 75% από τα 235 στελέχη που ρωτήθηκαν πριν από λίγες ημέρες, προεξοφλεί ότι η Ελλάδα θα καταγράψει και φέτος αρνητικά νούμερα. Το 54% πιστεύει επιπλέον, ότι οι ταξιδιώτες από την Γερμανία θα αποφύγουν την Ελλάδα λόγω του φόβου για απεργίες και διαδηλώσεις. Όμως, το 45% διαφωνεί και αναμένει ότι η Ελλάδα θα αρχίσει και πάλι να έλκει περισσότερο τους Γερμανούς τουρίστες.

Λίγο θετικότερες είναι οι προβλέψεις για την Κύπρο. Κατά την μέτρηση, το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αυτή δεν θα έχει την ίδια μοίρα με την Ελλάδα. Μόνο το 21% περιμένει αντίθετα ότι ο τουρισμός προς το νησί θα σημειώσει κάμψη.

ysterografa.gr