12 Ιανουαρίου 2013

Τομ Κρουζ: «Αφού έγινε ο Αρνι κυβερνήτης, εγώ κάνω για πρόεδρος»

[Ο Κρουζ θεωρείται υψηλόβαθμο μέλος της αίρεσης της Σαϊεντολογίας και λέγεται ότι ένας από τους λόγους χωρισμού του από τη σύζυγό του Κέιτ Χολμς ήταν το ότι επέμενε να προσηλυτίσει την κόρη τους, Σούρι.]

Ο αμερικανός ηθοποιός Τομ Κρουζ εξέφρασε την επιθυμία του να πολιτευτεί, σύμφωνα με ένα βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 17 Ιανουαρίου. Το «Going Clear: Scientology, Hollywood and the Prison of Belief» («Οδεύοντας στη διαύγεια: Η Σαϊεντολογία, το Χόλιγουντ και η φυλακή της πίστης») του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Λόρενς Ράιτ υποτίθεται πως θα βγάλει στη φόρα όλα τα άπλυτα της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, την οποία ασπάζεται ο 50χρονος αστέρας του Χόλιγουντ.

Στο βιβλίο υπάρχει ο εξής διάλογος ανάμεσα στον Κρουζ και τον αρχηγό της αίρεσης, Ντέιβιντ Μισκάβιτζ: «Μπορεί ο [πρόεδρος Τζορτζ] Μπους να είναι ηλίθιος, αλλά δεν θα με πείραζε να γίνει αυτός ο δικός μας αυτοκράτορας Κωνσταντίνος», λέει ο Μισκάβιτζ, αναφερόμενος στον Μέγα Κωνσταντίνο, τον πρώτο Ρωμαίο Αυτοκράτορα που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Ο Κρουζ συμφώνησε μαζί του, συμπληρώνοντας ειρωνικά πως «αφού έγινε Κυβερνήτης ο γα******** ο Αρνι [Σβαρτσενέγκερ], εγώ μπορώ να γίνω πρόεδρος [των ΗΠΑ]».

Σύμφωνα με τον Ράιτ, ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε πριν από κάποια χρόνια από τον πρώην βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, η Σαϊεντολογία να εισαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο σαν φιλανθρωπική οργάνωση και να πληρώνει λιγότερους φόρους, το λεγόμενο «tax-break charity». Τον ρόλο του συνδέσμου διαδραμάτισε ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο οποίος έφερε σε επαφή τον Κρουζ με τον Μπλερ, ο οποίος απέφυγε διπλωματικά κάθε ανάμειξή του στο ζήτημα αυτό, λέγοντας στον ηθοποιό ότι καλύτερα θα ήταν να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, Σερί Μπλερ, η οποία «θα καταλάβαινε καλύτερα τις λεπτομέρειες του αιτήματος, μιας και είναι δικηγόρος».

«Η Σαϊεντολογία κατέχει κυρίαρχη θέση στον χώρο των νέων θρησκειών που προέκυψαν τον 20ό αιώνα», δήλωσε ο Ράιτ για το βιβλίο που είναι προϊόν έρευνας τριών ετών και περιλαμβάνει τουλάχιστον 200 μαρτυρίες πρώην και νυν μελών της διαβόητης σέχτας, ενώ εμπεριέχει κι εκτενείς αναφορές σε διάσημα μέλη, όπως ο Κρουζ και ο ηθοποιός Τζον Τραβόλτα.

ΤΟ ΒΗΜΑ