19 Ιανουαρίου 2013

Στογιάκοβιτς: "Δεν το περίμενε κανείς εκείνο το διπλό"

Για την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ (πρέπει να ήταν την άνοιξη του 1997) στην έδρα του Παναθηναϊκού μίλησε ο Πέτζα Στογιάκοβιτς. "Δεν το περίμενε κανείς εκείνο το διπλό", ήταν τα πρώτα λόγια του Πέτζα Στογιάκοβιτς στην εφημερίδα "ΣΠΟΡ του Βορρά" και πρόσθεσε:

"Ήταν νίκη ορόσημο όμως, γιατί όχι μόνο προκριθήκαμε τότε στα πλέι οφ, αλλά φθάσαμε και στους μεγάλους τελικούς εκείνης της σεζόν, παίζοντας πάλι με τον Παναθηναϊκό σε πέντε συνολικά παιχνίδια. Ήταν άλλωστε και τα τελευταία μου παιχνίδια στην Ελλάδα, αφού μετά έφυγα για το ΝΒΑ".

Στη συνέχεια δήλωσε: "Θυμάμαι ότι είχα κάνει καλό παιχνίδι, αλλά στην τελευταία φάση είχα κλειστεί από τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού. Είδα τον Κόνραντ μόνο του δίπλα μου και του πάσαρα τη μπάλα. Το κερδίσαμε και φύγαμε θριαμβευτές από το ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός εκείνη την χρονιά είχε δυναμώσει πάρα πολύ, είχε τον Ράτζα, τον Σκοτ, τον Κοχ, αλλά κι εμείς ήμασταν πολύ καλή ομάδα και πήραμε αυτή την σπουδαία νίκη. Αργότερα παλέψαμε μέχρι το τέλος τον Παναθηναϊκό, ακόμη και μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά θυμάται ο κόσμος πως χάσαμε τον τίτλο στον 5ο τελικό".

Για τον φετινό ΠΑΟΚ δήλωσε: "Δεν έχω δει φέτος παιχνίδια του ΠΑΟΚ γιατί λείπω συχνά εκτός Ελλάδας. Πρόσφατα γύρισα από τις ΗΠΑ όπου έμεινα για αρκετό καιρό. Εχω μάθει όμως, μιλώντας με φίλους από τη Θεσσαλονίκη, ότι ο ΠΑΟΚ έφτιαξε μία καινούργια ομάδα και στηρίζεται πολύ στα νέα παιδιά, στους Έλληνες.

Αυτό πρέπει να κάνει. Είναι ο σωστός δρόμος για να φτιάξει κάτι για το μέλλον του. Έμαθα ότι η ομάδα παλεύει να βρεθεί στην τετράδα, αλλά εάν η 3η θέση δεν οδηγεί στην Ευρωλίγκα, τότε τι αντίκρισμα έχει να παλεύεις για την καλύτερη δυνατή θέση; Γνωρίζω πάντως ότι και οργανωτικά η ομάδα πάει καλά".

sport24.gr