12 Ιανουαρίου 2013

Τρίτος νεκρός στο Ράλι Ντακάρ

Όχι τυχαία, το Ράλι Ντακάρ αποτελεί τον πιο δύσκολο, πιο επικίνδυνο αγώνα παγκοσμίως. Πράγμα που δεν άλλαξε με τη μεταφορά του από τα εδάφη της Αφρικής, σε αυτά της Νότιας Αμερικής.

Δυστυχώς η έβδομη ημέρα δράσης σημαδεύτηκε από το θάνατο του Τομά Μπουργκέν. Ο Γάλλος αναβάτης έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα που έλαβε χώρα σε απλή διαδρομή και όχι αγωνιστική. Καθώς ο 25χρονος βρισκόταν καθοδόν για την αφετηρία της ειδικής, συγκρούστηκε μετωπικά με ένα περιπολικό της αστυνομίας της Χιλής, με τις συνθήκες του δυστυχήματος να ερευνώνται.

Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο του αγώνα, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Ήταν μόλις η πρώτη συμμετοχή του γεννημένου στο Σεντ Ετιέν αναβάτη στον αγώνα πρόκληση και μάλιστα τα πήγαινε αρκετά καλά αφού είχε κερδίσει πάνω από 50 θέσεις στη πορεία του αγώνα και μετά την έκτη ημέρα δράσης, ήταν στην 68η θέση στη κατηγορία των μοτοσυκλετών.

Η απώλεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε δυστύχημα που έλαβε επίσης χώρα εκτός αγωνιστικού στίβου, το βράδυ της Τετάρτης. Σε αυτό ένα ταξί στο οποίο επέβαιναν έξι επιβάτες, συγκρούστηκε πάλι μετωπικά, με ένα υποστηρικτικό του αγώνα όχημα. Δύο εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους ενώ συνολικά υπήρξαν επτά τραυματίες αφού ένα δεύτερο ταξί που ακολουθούσε, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύγκρουση, έπεσε σε πλαγιά και αναποδογύρισε πολλές φορές.

Αυτό το δυστύχημα έλαβε χώρα στα εδάφη του Περού, έξι χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Χιλή.

ΠΗΓΗ: www.NewsAuto.gr