29 Ιανουαρίου 2013

Βολές Μιχελάκη εναντίον Σημίτη και Στουρνάρα

Με τίτλο «Η... “χρυσή” εποχή του κ. Σημίτη» μία φράση που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ο Γ. Στουρνάρας, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ ασκεί οξεία κριτική εναντίον του Κώστα Σημίτη και του υπουργού Οικονομικών.

Ο Γιάννης Μιχελάκης απαντά στο πρώην Πρωθυπουργό για τα όσα υποστήριξε με άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής. «Έως την ώρα, λοιπόν, που θα πει την αλήθεια, ας ξέρει ο κ. Σημίτης ότι θα είναι καταγγελλόμενος και όχι καταγγέλλων, θα είναι κατηγορούμενος και όχι κατήγορος. Και, όσο επιμένει να διαστρεβλώνει τα πράγματα, τόσο θα συμπαρασύρει στη δική του αναξιοπιστία, όλους εκείνους που ακόμα και σήμερα κομπορρημονούν για τη δήθεν ‘’χρυσή εποχής τους’’. Διότι η εποχή τους μπορεί να ήταν ‘’χρυσή’’ για κάποιους απ’ αυτούς, αλλ’ όχι και για τους Έλληνες. Κι ούτε, βέβαια, για την Ελλάδα.» αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο.

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ υπενθυμίζει ότι την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη δημιουργήθηκε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, την επέμβαση των Τούρκων στα Ίμια, την υπόθεση Οτσαλάν την «δημιουργική λογιστική» και τα κρούσματα διαφθοράς όπως με την υπόθεση της Siemens, αλλά και το σκάνδαλο με τα υποβρύχια με τον Α. Τσοχατζόπουλο.

Παράλληλα ο Γιάννης Μιχελάκης κατηγορεί τον Κώστα Σημίτη για την εκτόξευση του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων και εξαπολύει βολές εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα που αμφισβητεί το συγκριμένο γεγονός.

«Θα μπορούσε, ακόμη, να περιγράψει την εκτόξευση του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, που περιέργως αμφισβητεί ο Κ. Στουρνάρας. Μπορεί, όμως, να πει, τουλάχιστον, για τις περίεργες καθυστερήσεις, τις απευθείας αναθέσεις, τις αδιαφανείς διαδικασίες και, τελικά, τις αδικαιολόγητες οικονομικά υπερβάσεις. Πώς εξηγείται -για παράδειγμα- η εκτόξευση του κόστους κατασκευής του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης από τα 30 στα 103 εκατ. ευρώ, της επισκευής του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από τα 3,3 στα 29 εκατ. ευρώ και του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου από τα 3,5 στα 22,5 εκατ. ευρώ ;» σημειώνει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ

real.gr