11 Ιανουαρίου 2013

"Κλειδί" ο Διώτης

Πολλά από τα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από το usb που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ αναμένουν οι οικονομικοί εισαγγελείς να διαλευκάνει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει τα επόμενα 24ωρα.

Κρίσιμο θεωρείται να αποσαφηνιστεί πως γίνεται το usb να έχει ημερομηνία εγγραφής την 8η Ιουλίου 2011 τη στιγμή που ο κ. Διώτης είχε δηλώσει κατηγορηματικά στη Βουλή δεν είχε μεταγράψει το usb που είχε στα χέρια του.

Ωστόσο η ημερομηνία "γέννησής" του δείχνει πως την επίμαχη ημέρα και περίοδο το στικάκι δεν βρισκόταν ούτε στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το υπουργείο τον Ιούνιο, ούτε του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος το παρέλαβε σύμφωνα με τον Ι. Διώτη, τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Στην περίπτωση που ο κ. Διώτης πει στους οικονομικούς εισαγγελείς ότι το αντίγραφο που είχε στα χέρια του είναι αντίγραφο, τότε θα πρέπει να δώσει πληροφορίες σχετικά με την τύχη του πρωτοτύπου, το οποίου του είχε παραδώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου προτού αποχωρήσει από το υπ. Οικονομικών.

Αν δεν προκύψουν και άλλες ανατροπές η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων θα ολοκληρωθεί μετά τις καταθέσεις των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Καπελέρη και Διώτη. Όπως όλα δείχνουν ο Γ. Καπελέρης δεν έχει να προσθέσει κάτι νέο στην έρευνα, αφού όπως από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι δεν πήρε ποτέ τη λίστα στα χέρια του, παρά μόνο δέκα ονόματα με εντολή να σκιαγραφήσει το φορολογικό τους προφίλ.

Ωστόσο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η πραγματογνωμοσύνη που θα γίνει ώστε να βρεθούν τα ίχνη του παραχαράκτη, καθώς οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης υποστηρίζουν ότι ειδικό λογισμικό μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ο χρόνος της πραγματογνωμοσύνης παραμένει ανοικτός χωρίς να αποκλείεται να διαταχθεί και από την Βουλή.