25 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικής καταγωγής ο επόμενος Αρχηγός του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού!

Ελληνικής καταγωγής θα είναι ο επόμενος Αρχηγός του φημισμένου Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού (RoyaL Navy), μετά από χθεσινή απόφαση του υπουργού Αμύνης της Βρετανίας. Πρόκειται για τον Ναύαρχο Sir George Michael Zambellas, μέχρι σήμερα Διοικητή της ΝΑΤΟϊκής Ναυτικής Διοικήσεως του Northwood, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τον προσεχή Απρίλιο του 2013. Τυπικά ο τίτλος του είναι First Sea Lord, που στην πραγματικότητα αντιστοιχεί με τον δικό μας Αρχηγό ΓΕΝ.

Ο Sir George γεννήθηκε στη Ροδεσία από γονείς Έλληνες μετανάστες και ονομάστηκε Σημαιοφόρος του Βασιλικού Ναυτικού το 1980. Το 1982 έλαβε πτυχίο χειριστού ελικοπτέρων, με τα οποία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.500 προσνηώσεις και έχει περισσότερες από 2.000 ώρες πτήσεως. Έχει διατελέσει κυβερνήτης σε τρία πολεμικά πλοία του Βασιλικού Ναυτικού της πατρίδος του (HMS “Cattistock”, HMS “Argyll”, HMS “Chatham”).

Έτσι λοιπόν μετά τον Ελληνικής καταγωγής Αμερικανό απερχόμενο διοικητή του ΝΑΤΟ Ναύαρχο James Stavridis, ένας άλλος Ελληνικής καταγωγής ανώτατος αξιωματικός ανέρχεται στο ύψιστο αξίωμα της πατρίδος του.
Καλή επιτυχία στην αποστολή του.