31 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα για τη φάρσα με την ξεβράκωτη ζήτησε ο πρωθυπουργός της Σερβίας (βίντεο)

Διέταξε έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέτρεψαν την εμπλοκή του σε στημένη εκπομπή κρυφής κάμερας, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς. «Θα αναζητηθούν ευθύνες για παράλειψη καθήκοντος που είχε ως αποτέλεσμα το διασυρμό ολόκληρης της Σερβίας και όχι μόνο του πρωθυπουργού», δήλωσε ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του Σέρβου πρωθυπουργού, Ίβιτσα Τόντσεβ.


Παράλληλα ο κ. Τόντσεβ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για την αναμετάδοση του επίμαχου βίντεο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο στούντιο καλωδιακού καναλιού διαπίστωσε ότι η τηλεπαρουσιάστρια που τον φιλοξενούσε δεν φορούσε εσώρουχο. Το βλέμμα του και την αντίδραση του προσώπου του την κατέγραφε συνεχώς σε κλειστό πλάνο μία κάμερα όπου διακρίνεται έκπληξη και αμηχανία.

Χωρίς να το γνωρίζει, ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, συμμετείχε σε στημένη τηλεοπτική εκπομπή που κάνει φάρσες σε διάσημα πρόσωπα, ενώ η εκπομπή «Αδύνατη αποστολή» είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί σήμερα το βράδυ από το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «Pink».

Επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζουν το ρόλο των ΜΜΕ και παραβιάζουν βασικούς κανόνες τις δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το ανεξάρτητο συνδικάτο των δημοσιογράφων, NUNS καταδίκασε τη συμπεριφορά των συντελεστών της εκπομπής και του τηλεοπτικού δικτύου «Pink»



ysterografa.gr