29 Ιανουαρίου 2013

Κεδίκογλου: Σε νέα επίδειξη πολιτικού τυχοδιωκτισμού ο κ. Τσίπρας

Για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση.

«Σε μια νέα επίδειξη πολιτικού τυχοδιωκτισμού, ο κ. Τσίπρας, τώρα που βλέπει ότι το καράβι σώζεται, εμφανίστηκε να αλλάζει ρότα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι είναι έτοιμος για συμμαχία ακόμα και με τον διάβολο για να σωθεί η χώρα, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι ακόμα και τότε «παραμένει χωρίς πυξίδα».

Στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για σκληρή διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, χωρίς το Μνημόνιο, αναγνώρισε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», αλλά υποστήριξε ότι υπάρχει η δυνατότητα να φύγουμε από τον κατήφορο για να κινηθεί η οικονομία.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να διώξει επενδυτές. «Θέλουμε αξιοποίηση και όχι εκποίηση του Δημοσίου» είπε, προσθέτοντας ότι «θα κρίνουμε με βάση το συμφέρον της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε προσφυγή στις κάλπες πριν από τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου, δηλώνοντας βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με δυνάμεις από τον «λαϊκό χώρο του Κέντρου», της δεξιάς και της κεντροαριστεράς.