31 Ιανουαρίου 2013

Πόλεμος Χρυσής Αυγής - ΣΥΡΙΖΑ για την κηδεία Ντερτιλή


Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Χρυσής Αυγής (για το Ντερτιλή λαλίστατοι... για τη χθεσινή εισβολή του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο μούγγα κι αυτοί) και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή. Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε νέα ανακοίνωση που απαντά σε αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση:

"Οι τιμητές των πάντων από Μπαράκ Ομπάμα μέχρι Ρόζα Λούξεμπουργκ κι από Μάο μέχρι ΔΝΤ εσίγησαν για το γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες πατριώτες τίμησαν με την παρουσία τους τον Στρατηγό Ντερτιλή. Οι κάποτε υμνητές του Τσαουσέσκου και τα πρώην στελέχη του ΚΚΕ που υπήρξαν υμνητές του Στάλιν οργίστηκαν με την απόδοση σεβασμού σε έναν απροσκύνητο Ιδεολόγο της Εθνικής Ιδέας, ο οποίος πολέμησε αυτούς που ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα Κούβα και αγωνιζόντουσαν για "ανεξάρτητη Μακεδονία - Θράκη" (Απόφαση 5ης Ολομέλειας ΚΚΕ)"

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατηγόρησε ευθέως τη Χρυσή Αυγή και άφησε σαφείς αιχμές κατά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Νίκου Δένδια.

Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι «Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη, με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας, είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της».

Χαρακτηρίζει επίσης απαράδεκτη τη «συνενοχή της Πολιτείας» τονίζοντας ότι «η αστυνομία παρακολούθησε αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σιώπησε μπροστά σε αυτή την προκλητική γιορτή του μίσους».