12 Ιανουαρίου 2013

Σαμαράς: Περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας ο ΣΥΡΙΖΑ

"Είμαστε ανοιχτοί σε όσους θέλουν μεταρρυθμίσεις". Με αυτή τη φράση ο Πρωθυπουργός απευθύνει προσκλητήριο σε ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις και προσώπα, που θέλουν να προχωρήσει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας. Με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, κρατά χαμηλούς τόνους προειδοποιώντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, ξεκαθαρίζει όμως ότι «γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία».
Ο κ. Σαμαράς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε».

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει "περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας". Μάλιστα, κλιμακώνει την κόντρα για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επέμβαση της Βίλας Αμαλίας. "Τι είδους κοινωνικοί χώροι είναι οι γιάφκες κουκουλοφόρων; Θέλουμε απέναντί μας κόμματα που αναλαμβάνουν ευθύνες, όχι κόμματα με ακραίες συμπεριφορές" σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι προτεραιότητά του είναι η διόρθωση των αδικιών, κάτι που θα γίνει μόλις αρχίσει η κυβέρνηση να ξεπερνά τους στόχους της και ότι πλέον υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ. Παράλληλα, βάζει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών χαρακτηρίζοντας την κυβέρνησης μακράς πνοής με ορίζοντα τετραετίας, αλλά και ανασχηματισμού, επισημαίνοντας ότι "αυτά τα δύο παραλύουν τη διακυβέρνηση". Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ δεσμεύεται ότι κανείς ένοχος δεν θα γλιτώσει και υπογραμμίζει ότι το κύριο μέτωπο της κυβέρνησης είναι κατά της διαφθοράς. Ταυτόχρονα, παρέχει σαφή στήριξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, επισημαίνοντας ότι "χωρίς στοιχεία δεν κατηγορούμε κανέναν και με το να ρίχνουμε λάσπαη στον ανεμιστήρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να γλιτώσουν οι αληθινοί ένοχοι".

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ