04 Ιανουαρίου 2013

Υπάρχουν πλεονάσματα ή τζάμπα τα πανηγύρια;

Υπάρχει πραγματικό πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, όπως καταγράφεται σερί τους δύο τελευταίους μήνες του 2012 ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Όσοι παρατηρητικοί έσπευσαν να μελετήσουν - πριν πανηγυρίσουν - τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών, αντιλήφθηκαν ότι στην πραγματικότητα δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά εικονική πραγματικότητα.
Κι αυτό γιατί σχεδόν την ίδια ώρα που ανακοινώνονταν τα περί «πλεονάσματος», γινόταν γνωστό ότι αυξάνονται κατακόρυφα και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες (φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα).

Οπότε, προς τι οι πανηγυρισμοί; Αν είναι στο οικονομικό επιτελείο να θριαμβολογούν για το γεγονός ότι «βγάζουν» πλεόνασμα επειδή ...δεν πληρώνουν, τότε κάπου έχουν πάρει τον στραβό δρόμο. Και καλά θα κάνουν να αλλάξουν «γραμμή», γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αντιληφθούν ότι δεν συμπεριφέρονται όλοι οι άλλοι γύρω τους περίεργα αλλά οι ίδιοι είναι οι ...παράδοξοι της ιστορίας.

Κι επειδή την ίδια κακή συμπεριφορά είχαν και πολλοί από τους προκατόχους τους, καλό θα είναι να διδαχθούν από το παράδειγμα τους. Το οποίο εξελίσσεται στον καλύτερο “οδηγό”, για όσους θέλουν να πορευτούν ορθώς...

Πηγή:Voria