26 Ιανουαρίου 2013

Ένταλμα σύλληψης για τον έμπορο όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάντ...


Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Λιβανέζου Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, εμπόρου όπλων που φέρεται να σχετίζεται με μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων στην υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, εξέδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, που χειρίζεται τη δικογραφία.

Ο ειδικός ανακριτής, μπορεί να έκλεισε το βασικό μέρος της δικογραφίας και ήδη ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος του και 18 ακόμα άτομα να περιμένουν να μάθουν αν το συμβούλιο Εφετών υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή τους σε δίκη με βαριά αδικήματα, συνεχίζει όμως την έρευνα για επιμέρους τμήματα των διαδρομών του μαύρου χρήματος και καλεί νέους κατηγορούμενους.

Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Λιβανέζο επιχειρηματία (τον οποίο πάντως η Επιτροπή της Βουλής το 2005 αλλά και το 2011 για τους TOR M1 θεωρούσε ότι είναι αγνώστου κατοικίας) ο οποίος φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης και πρόσεδρος της ελληνικής εταιρείας DRUMILAN η οποία είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά προγράμματα για τους TOR M1.

Η εμπλοκή του σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα έγκειται στο ότι πριν υπογραφούν οι συμβάσεις για τους TOR, η εταιρεία BLUE BELL (που η εισαγγελική έρευνα θεωρεί ότι ουσιαστικά ανήκει στον Άκη Τσοχατζόπουλο) φέρεται να λαμβάνει 1.748.000 δολάρια από τον ιδιοκτήτη της DRUMILAN σαν προκαταβολή για τις υπογραφές. Συγκεκριμένα αναλαμβάνοντας την παράδοση των αντιαεροπορικών στον ελληνικό στρατό, οι Ρώσοι κατασκευαστές είχαν συμφωνήσει να επιστρέψουν ποσό περίπου 20 εκατ. ευρώ στην ελληνική πλευρά μέσω της διαδικασίας των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (ΑΩ).

Τα χρήματα αυτά ωστόσο χάθηκαν και εικάζεται ότι διοχετεύθηκαν προς τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο. Η DRUMILAN φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας ήταν ο Βλάσσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα νεκρός βρέθηκε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Πηγή:www.capital.gr