16 Ιανουαρίου 2013

Πως έπεσε το ελικόπτερο στο Λονδίνο -Δύο νεκροί και δύο τραυματίες [βίντεο]

Η ομίχλη σε συνδυασμό με ένα λάθος χειρισμό από τον πιλότο φαίνεται πως ήταν τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του ελικοπτέρου κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Waterloo στην περιοχή Vauxhall.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το δυστύχημα είδαν στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) ένα ελικόπτερο Augusta 109 πραγματοποιούσε πτήση και όπως όλα τα ελικόπτερα που πετούν στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν σε χαμηλό ύψος. Ωστόσο η πυκνή ομίχλη σε συνδυασμό με την παρουσία ενός γερανού που έκανε εργασίες σε κτίριο στην περιοχή ήταν αρκετά για να συμβεί το δυστύχημα. Ο πιλότος δεν προλάβει να δει τον γερανό με αποτέλεσμα να χτυπήσει το ελικόπτερο πάνω του. Ο άτυχος χειριστής έχασε τον έλεγχο και το ελικόπτερο έπεσε στο κενό παρασύροντας στο θάνατο δύο άτομα.

H βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους -ο ένας ήταν ο πιλότος του ελικοπτέρου-, ενώ άλλοι δυο έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει την πτώση του ελικοπτέρου στο κεντρικό Λονδίνο, μετά από την πρόσκρουσή του σε γερανό, με τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής. Δεν υπάρχει τίποτε που να παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το BBC οι δρόμοι κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό είναι κλειστοί, φλεγόμενα συντρίμμια βρίσκονται παντού στο δρόμο, ενώ ένας γερανός που βρισκόταν στην κορυφή μίας οικοδομής έχει καταστραφεί. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως το ελικόπτερο προσέκρουσε στον γερανό και στη συνέχεια να πέφτει πάνω σε δύο αυτοκίνητα.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο BBC για την πτώση του ελικοπτέρου είπε: «Ακούστηκε ένα ασυνήθιστο βουητό και αμέσως μετά ένας εκκωφαντικός θόρυβος». Ενας άλλος που κατευθυνόταν προς το σταθμό είπε Αυτόπτης μάρτυρας: «Άκουσα μια δυνατή έκρηξη, κοίταξα στον ουρανό και είδα κομμάτια από τον έλικα και τμήματα του αεροσκάφους να πέφτουν στο έδαφος, ένα σχηματίστηκε ένα μεγάλο σύννεφο καπνού».

Οι πυροσβέστες που έφτασαν άμεσα στο σημείο της πτώσεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά μέσα σε μία ώρα, ενώ απεγκλώβισαν την τελευταία στιγμή επιβάτη φλεγόμενου οχήματος.



iefimerida.gr